Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Akademska četvrt

Studenti stručnih studija protiv prijedloga HSZ-a: 'Svatko treba naći mjesto na tržištu rada'

Objavljeno prije 4 dana u Akademska četvrt

Zakon o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru već je neko vrijeme razlog prepirke između Rektorskog zbora, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Hrvatskog studentskog zbora i Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola RH. Dok HSZ podržava alternativni prijedlog izmjena iz Ministarstva, studenti stručnih studija njime nisu zadovoljni.

Osnovana Radna skupina za studentski rad: Zašto nitko iz Ministarstva nije obavijestio studente?

Objavljeno prije 5 dana u Akademska četvrt

Iako je premijer pozvao sve studente da se uključe u izradu nacrta zakona koji će regulirati studentski rad, iako ministar Barišić govori da ovim zakonom Vlada poručuje da je socijalno osjetljiva, ostaje pitanje zašto o tome da je osnovana Radna skupina nema vijesti na web stranicama MZO-a i zašto još uvijek nisu odgovorili pokretaču peticije za omogućavanje rada 'na studentski ugovor'...

Izvanredni studenti nakon peticije kreću u prosvjed? Iz MZO-a već mjesec dana nema odgovora

Objavljeno prije 6 dana u Akademska četvrt

Peticija koju je potpisalo 7000 studenata i koja se odnosi na mogućnost prava na rad preko student servisa za izvanredne studente upućena je Ministarstvu znanosti i obrazovanja. Što će sada s njom biti nije poznato jer studenti nisu dobili odgovor već četiri tjedna.

'Hrvatska kakvu (ne) trebamo': Studenti došli na konferenciju pa ih izvrijeđali i ostavili pred vratima

Objavljeno prije 6 dana u Akademska četvrt

Večernjakova velika konferencija naziva 'Hrvatska kakvu trebamo' upravo se odvija u zagrebačkom hotelu Esplanade. Među sudionicima konferencije je gotovo cijeli državni vrh, a bez obzira na to što su i studenti bili pozvani, prema njihovim riječima, predstavnici organizatora nisu ih htjeli pustiti unutra.

Diploma s Algebre i FER-a nije jednaka: Stiže rješenje problema statusa stručnih studija

Objavljeno prije 6 dana u Akademska četvrt

Zakon o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru (HKO) već neko vrijeme je 'trn u oku' rektora Damira Borasa koji ga je htio mijenjati na Ustavnom sudu, ali zaključak je jedan: dio HKO-a se mora mijenjati.

Sljedeće akademske godine pokreće se novi vojni studij u Splitu - evo detalja

Objavljeno 17.03.2017. u Akademska četvrt

Još je početkom siječnja u Ministarstvu obrane RH održan sastanak o ustrojavanju novog studija Vojno pomorstvo na Hrvatskom vojnom učilištu 'Dr. Franjo Tuđman', a jučer se našao i na dnevnome redu sjednice Vlade RH.

Plaćaju iz vlastitog džepa: Pet mjeseci od useljenja u nove domove subvencijama ni traga

Objavljeno 15.03.2017. u Akademska četvrt

Grešku riječkog Studentskog zbora platit će studenti jer još uvijek nisu ostvarili pravo na subvencioniranje smještaja u novim paviljonima na Trsatu. Naime, Zbor je trebao napraviti model po kojem će se naknade za subvenciju smještaja naplaćivati i listu studenata koji imaju na to pravo, ali to nije učinjeno.

Kreće izrada budućeg zakona o studentskom radu: Hoće li izvanredni studenti moći raditi preko SC-a?

Objavljeno 15.03.2017. u Akademska četvrt

Na početku godine Hrvatski studentski zbor vodio je pregovore o Pravilniku o posredovanju pri učeničkom i studentskom zapošljavanju s Ministarstvom financija te Ministarstvom znanosti i obrazovanja. Rezultat je taj da će se studentski rad napokon zakonski regulirati.

Smanjuju se upisne kvote: Gasi li se studij filozofije na Hrvatskim studijima?

Objavljeno 14.03.2017. u Akademska četvrt

Vijest koja se od jučer širi društvenim mrežama jest ona o ukidanju studija filozofije na Hrvatskim studijima. Naime, upisne kvote preddiplomskih studija koje je donio Rektorski kolegij u užem sastavu, pokazuju 0 upisnih mjesta za dvopredmetni studij filozofije za akademsku godinu 2017./2018.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se