Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Akademska četvrt

Varanje na ispitu: Pitali smo studente prijavljuju li kolege koji prepisuju - šokiraju li vas odgovori?

Objavljeno prije 23 sata u Akademska četvrt

Nažalost, švercanje tijekom ispita kao da je dio naše kulture i to neovisno pišemo li provjeru znanja u srednjoj školi ili na fakultetu. Neki će reći da je pisanje ispita uz šalabahter jednako grozno u bilo kojoj fazi školovanja, ali da je veća tragedija kad se to odvija na fakultetu.

Dvostruki standardi varanja: Prepisivanje je neoprostivo samo ako ste na ovim fakultetima

Objavljeno 20.06.2017. u Akademska četvrt

U istraživanju je sudjelovalo 75% žena i 25% muškaraca. Najviše ispitanika (91%) mlađe je od 25 godina, 7% ima između 26 i 35 godina, dok ih 2% ima 36 godina i više.

Studenti otkrili je li za uspjeh na faksu bitnija sreća ili upornost i konstantan rad

Objavljeno 16.06.2017. u Akademska četvrt

Tijekom svoje 'akademske karijere' nailazimo na studente s različitim motivima za studij. Na tom putu naiđemo i na one ekstreme koji studiraju samo da bi mogli jesti na iksicu, ali i na one koje često služi sreća pa se onda provlače kroz godine i vode se onom 'ako mi je uspjelo jednom, zašto ne bi i drugi put?'. S druge strane, sami pišete vlastite seminare i sastavljate skripte te pokušavate naučiti gradivo s razumijevanjem.

Neka nova pravila: Ovo su novosti u Pravilniku za ostvarivanje prava na domski smještaj

Objavljeno 14.06.2017. u Akademska četvrt

Novi Pravilnik o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na subvencionirano stanovanje stupio je na snagu nakon javne rasprave. S novim Pravilnikom došle su i neke nove stavke, a dobre vijesti stižu za studente koji su negodovali nad prijedlogom Ministarstva znanosti i obrazovanja da se boduje težinski prosjek.

Prva generacija njemačkih studenata u Splitu: Evo što kažu o studiranju i životu u Hrvatskoj

Objavljeno 12.06.2017. u Akademska četvrt

Medicinski fakultet Sveučilišta u Splitu sve je popularniji među stranim studentima, a među mladim Nijemcima koji ondje studiraju još od ožujka, grad pod Marjanom pokazao se kao pun pogodak.

Zagrebačkog studenta iznenadilo stanje na računu: Znate li da možete ući u minus na iksici?

Objavljeno 12.06.2017. u Akademska četvrt

Ulazak u minus u Hrvatskoj nije ništa čudno pa tako minuse susrećemo najčešće na vlastitim bankovnim računima. No, jeste li znali da i na iksici možete 'ući u minus'?

Član studentskog zbora napao kolege: 'Nema novca za projekte, ali ima za ljetovanje'

Objavljeno 09.06.2017. u Akademska četvrt

Na stranicama Plenuma Filozofskog fakulteta u Zagrebu osvanula je objava koja je neke studente neugodno iznenadila. Radi se o tome da Studentski zbor Šumarskog fakulteta u Zagrebu organizira besplatno putovanje na more za 50 članova i to naziva 'team buildingom'.

Utjecajna, ugledna i kritična: Trebamo li se veseliti što će ova profesorica zamijeniti ministra Barišića?

Objavljeno 08.06.2017. u Akademska četvrt

Bez obzira što mislili o neočekivanoj i iznenađujućoj suradnji HDZ-a i HNS-a, čini se da će za svoje 'ruke' HNS zatražiti nekoliko ministarstava od kojih je studentima najinteresantnije Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Prijetila im drama, ali neće ih izbaciti: Studenti ipak ostaju u svojim sobama unatoč dolasku Jehovinih svjedoka

Objavljeno 07.06.2017. u Akademska četvrt

Hostel Industrogradnja studentima nudi 'domski' smještaj iako nisu sufinancirani od države niti od zagrebačkog SC-a. Od početka studentskog života u ovom hostelu na račun Industrogradnje stižu mnoge pritužbe studenata, a jedna od njih tiče se i plaćanja te učestalog 'premještanja' studenata iz sobe u sobu.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se