Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Akademska četvrt

Kad zbog BESKONAČNOG REDA propuštaš predavanja: Studenti frustrirani dugim čekanjima pred vratima referade

Objavljeno 13.10.2017. u Akademska četvrt

Kaos pred studentskim referadama ne jenjava, a studenti sa Sveučilišta u Zadru su osobito frustrirani ovim problemom. Prema tvrdnjama studenata, pred vratima referade čekaju gotovo tri sata pa zbog toga kasne na neka predavanja.

Objavljen Natječaj za dodjelu 10 000 državnih stipendija!

Objavljeno 12.10.2017. u Akademska četvrt

Napokon je objavljen dugoočekivani natječaj za stipendiranje najugroženijih studenata.

Ovdje plaćaš školarinu? Kod susjeda studiraj besplatno! Evo zašto je Slovenija top destinacija za naše studente

Objavljeno 12.10.2017. u Akademska četvrt

Slovenija je postala meka za studente s prostora bivše Jugoslavije - osim što je studiranje na ljubljanskom Sveučilištu besplatno, ono se nalazi i prvi vrhu europskih top sveučilišta. Srećom, Slovenija nam je nadomak ruke što je odlična vijest za sve koji žele svoju 'akademsku karijeru' početi ili nastaviti upravo tamo.

Referada naša žalosti: Studenti nam ispričali kako su im odlasci u referadu zagorčali studiranje

Objavljeno 11.10.2017. u Akademska četvrt

Dok neki studenti u referadu odlaze s osmijehom jer ondje radi ljubazno osoblje spremno pomoći, drugi studenti dobiju nervozu želuca od same pomisli na prolazak kroz vrata referade. U ovim drugim referadama ne rade ljubazni službenici pa umjesto da studentima pomognu ponekad im mogu otežati studiranje.

Napokon sve o pravima studenata! Studentska pravobraniteljica izdala brošuru koja će vam omogućiti pravedno studiranje

Objavljeno 11.10.2017. u Akademska četvrt

Studentska pravobraniteljica Sveučilišta u Zagrebu, Barbara Šimić, izdala je svoju knjižicu za pomoć studentima. Riječ je o brošuri naziva 'Upoznaj svoja prava' koja za svrhu ima informirati studente o njihovim pravima tijekom studija. Budući da se mnogi studenti nađu u situacijama za koje misle da su bezizlazne, trebali bi znati na što sve imaju pravo kako bi si mogli pomoći i poduzeti određene korake.

Rekorderka (ne)prolaznosti: Zagrebačka profesorica rušila 65 studenata na ispitu - samo troje 'preživjelo'

Objavljeno 28.09.2017. u Akademska četvrt

Kada bismo imali rubriku 'Profesorska crna kronika' tu bi sigurno uvrstili slučaj zagrebačke profesorice s Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije. Naime, profesorica je na ispitu srušila 65 studenata, a pustila samo njih troje.

Živi, studiraj i zaposli se u austrijskom IT-sektoru

Objavljeno 27.09.2017. u Akademska četvrt

Što prvo pomislimo kad čujemo: Austrija? Mozart, Mozart kugle, skijanje, Beč, planine i jezera... A kako zvuči: studirati i raditi u visokotehnološkom IT-sektoru? Match up with the Best!

Samo najbolji upisuju studij tambure: Upoznajte brucoša Luku koji je već ostavio trag u hrvatskoj glazbi

Objavljeno 27.09.2017. u Akademska četvrt

Iako će uskoro napuniti (samo) 19 godina, mladi Đakovčanin Luka Juriša svojom ljubavlju prema notama već je odavno ostavio trag u hrvatskoj glazbi, no nastavlja se uspinjati 'glazbenim crtovljem'.

Moraju naučiti jezik: Prvi strani studenti medicine nastavu će imati na engleskom, a praksu na hrvatskom

Objavljeno 25.09.2017. u Akademska četvrt

Strani studenti, čak njih 36, iz različitih su zemalja poput Njemačke, Švicarske, Francuske i Italije, upisali su se u prvu generaciju studenata medicine na engleskom. Time je Medicinski fakultet u Rijeci napravio velik iskorak, a učenje hrvatskog će ovim studentima biti obaveza jer će praktični dio nastave odrađivati upravo na našem materinjem jeziku.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se