Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Brendiranje i prepoznatljivost: Elektrotehnički fakultet u Osijeku mijenja ime i studijske programe

MojFaks | Akademska četvrt, 25.05.2016.Brendiranje i prepoznatljivost: Elektrotehnički fakultet u Osijeku mijenja ime i studijske programe

Ovog ponedjeljka Elektrotehnički fakultet u Osijeku obilježio je 38. godišnjicu povodom koje je održana svečana sjednica Fakultetskog vijeća.

Svečana sjednica održala se istog dana kada je fakultetu stiglo rješenje Trgovačkog suda u Osijeku o promjeni naziva u Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija, objavljuje Osijek031.

Dekan ETF-a Drago Žagar naveo je kako promjena naziva znači i promjenu studijskih programa. Želja je brendirati fakultet tako što će od iduće fakultetske godine staviti dodatni naglasak na područja računarstva i informacijskih tehnologija.

Promjene su neophodne kako bi se povećala prepoznatljivost fakulteta u akademskom i poslovnom okružju te kako bi se fakultet bolje prilagodio promjenama na sve dinamičnijem tržištu rada. Broj studenata, kako je rečeno, neće se povećavati već će ostati na sadašnjih oko 2.000.

Osim novog naziva, osigurana je i lokacija za gradnju buduće zgrade fakulteta u kampusu jer je najveći problem fakulteta to što sadašnji prostori na lokacijama u Ulici kneza Trpimira i u sveučilišnom kampusune zadovoljavaju ni približno potrebe za rad i razvoj fakulteta. Projekt će se aplicirati na europske fondove i očekuje se da će kroz nekoliko godina biti realiziran.

L.B./izvor: Osijek031
foto: Facebook@Elektrotehnicki Fakultet Osijek


Elektrotehnički fakultet u Osijekugodišnjicapromjena naziva i studijskih programaDrago ŽagarKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se