Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Član studentskog zbora napao kolege: 'Nema novca za projekte, ali ima za ljetovanje'

MojFaks | Akademska četvrt, 09.06.2017.Član studentskog zbora napao kolege: 'Nema novca za projekte, ali ima za ljetovanje'

Na stranicama Plenuma Filozofskog fakulteta u Zagrebu osvanula je objava koja je neke studente neugodno iznenadila. Radi se o tome da Studentski zbor Šumarskog fakulteta u Zagrebu organizira besplatno putovanje na more za 50 članova i to naziva 'team buildingom'.

Mail spomenute objave pokazao je predstavnik studenata FFZG-a Emirat Asipi koji kaže da je relativno novi član Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu. Piše da će se team building Studentskog zbora održati 17. i 18. lipnja ove godine na otoku Rabu, a smještaj, hrana i prijevoz su osigurani.


Izvor: Emirat Asipi/Plenum FFZG-a

Broj sudionika team buildinga je ograničen pa se članovi Zbora trebaju javiti do kraja tjedna, odnosno do 9.6. Revoltiran time što se, kako kaže, novci troše na putovanja za 50 članova, a ne na studentske projekte i stipendije, odlučio je sa svojim komentarom i mailom zbog kojega je odlučio reagirati izaći u javnost. Smatra da članovima Studentskog zbora nije potrebama nikakav team building, ali navodi i financiranje hodočašća te smatra da tome ne smije biti mjesta u sekularnoj državi i sektoru obrazovanja koji bi trebao biti sekularan.

"Članovima se ne bi trebala organizirati besplatna ljetovanja u vrijeme kada su ukinute rektorske naknade"


Emirat je vidno razočaranjem time što se putovanje financira novcem kojim bi se mogli pokriti interesi šire studentske populacije. Navodi kako studentima nisu odobrena sredstva za financiranje nekih vrlo dobrih projekata, ali zato će se financirati mini-ljetovanje na Rab.

...Od Studentskog zbora do političke fotelje: Stvaraju li se već na fakultetima budući uhljebi?...


...Studenti nezadovoljni: Je li i Studentski zbor kriv što će studenti plaćati veći porez?...


"Bilo je i prije nekih financiranja za koja nisu imali koristi studentice i studenti Sveučilišta u Zagrebu. Ovo se prvenstveno odnosi na hodočašće kojemu zasigurno nije mjesto u sekularnoj državi i sekularnom sveučilištu. Dosta je projekata ove godine dobilo mizerna sredstva za projekte, a neki nisu dobili ništa, iako su idejno bili vrlo dobri i korisni. Team building, zaista, nije potreban. Možemo se družiti i upoznavati na sastancima pa kasnije popiti koje piće, ali da se nama kojih ima 50 plaća ljetovanje u vrijeme kada su ukinute rektorske naknade nema smisla. Nisu nas studentice i studenti birali da bismo organizirali ljetovanja i pojedinačna druženja već da zastupamo njihove interese, a ovo interesa za širu studentsku populaciju nema", oštar je student.


foto: Ilustracija/Tulumarka.com

U svojoj objavi je napisao da je ovaj poziv odbio te je savjetovao kolegice i kolege sa Šumarskog fakulteta da novac proslijede studentima kojima je potreban. Sudeći po komentarima i drugi studenti se slažu s Emiratom, a kako bismo čuli i drugu stranu priče, odnosno Studentskog zbora, kontaktirali smo ih, ali odgovor do kraja pisanja članka, više od 24 sata nakon slanja upita, nismo dobili.

Ivana Petrić
foto: Ilustracija/Tulumarka.com


Studentski zborizlet na moreŠumarski fakultetKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se