Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Dekan Katoličko bogoslovnog fakulteta prekinuo šutnju: 'Krenule su prijetnje'

MojFaks | Akademska četvrt, 08.04.2016.Dekan Katoličko bogoslovnog fakulteta prekinuo šutnju: 'Krenule su prijetnje'

Plenum Filozofskog fakulteta u Zagrebu odbio je ove srijede prijedlog ugovora o suradnji s Katoličko bogoslovnim fakultetom.

Dekan Katoličko bogoslovnog fakulteta u Zagrebu i rektorov savjetnik Tonči Matulić ovih je dana izbjegavao govoriti o temi koja je podigla prašinu u sveučilišnim krugovima, no jučer je ipak prekinuo medijsku šutnju gostujući u informativnoj emisiji RTL Danas.

Burna rasprava u krcatoj dvorani D7: većina studenta protiv suradnje FFZG-a i KBF-a


Na pitanje što ga je potaknulo da ipak istupi u javnost izjavio je: "Jutros za vrijeme predavanja, dvije velike predavaonice su okrenute na Vlašku ulicu, i dvojica mladića koja su prolazila su zastala ispred prodavaonice, gdje su ih studenti i profesor čuli kako komentiraju 'ovo je KBF, treba im baciti bombu unutra'. Nastavnik je poslije predavanja došao k meni i rekao da treba početi govoriti. Jer svašta se počelo pričati, a sada su krenule i nekakve prijetnje. I evo, jutros smo prekinuli silenzio stampa."

U intervjuu je izjavio kako uvjeti studiranja studenata FFZG-a na KBF-u još uvijek nisu definirani, te da će se, ako do realizacije ove suradnje dođe, ista odnositi samo na nove, buduće studente. Smatra da bi od suradnje koristi imali studenti s oba fakulteta.

Cijeli intervju pročitajte i pogledajte ovdje.

L.B./izvor: RTL
foto: screenshot/RTL


Katoličko bogoslovni fakultetFilozofski fakultet u ZagrebusuradnjaTonči MatulićprijetnjeKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se