Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Džeparac studentima, a besplatne instrukcije srednjoškolcima: Top studente ovog hrvatskog grada stipendira njihov gradonačelnik

MojFaks | Akademska četvrt, 04.12.2017.Džeparac studentima, a besplatne instrukcije srednjoškolcima: Top studente ovog hrvatskog grada stipendira njihov gradonačelnik

Starčević je osnovao Fundaciju iz koje će se s 9200 kuna mjesečno, koliko iznosi njegova plaća, financirati 12 najboljih redovnih studenata iz Grada Gospića, a uveo je i besplatne instrukcije iz matematike i fizike koje gospićkim srednjoškolcima drže profesori sa zagrebačkog FER-a.

Gradonačelnik Gospića Karlo Starčević jedan je od rijetkih koji se, odmah po stupanju na dužnost, odrekao gradonačelničke plaće, službenog automobila, mobitela, dnevnica i ostalih dužnosničkih beneficija, piše Gradonačelnik.hr.

...Nesebičan potez mladog političara: Student se odrekao plaće da bi učenicima platio prijevoz do škole...


Ovih dana ostvario je, pak, svoju najavu i postao prvi i jedini gradonačelnik u Hrvatskoj koji osobno stipendira najuspješnije studente svog grada. Starčević je, naime, osnovao Fundaciju iz koje će se, novcem od njegove gradonačelničke plaće - oko 9200 kuna mjesečno - financirati 12 najboljih redovnih studenata iz Grada Gospića.

...Mjesta sretnih studenata: Top 10 hrvatskih gradova po ulaganju u obrazovanje...


Ovih dana Grad Gospić raspisao je natječaj za dodjelu stipendija, a razradili su poseban model i kriterije bodovanja kako bi i ovim stipendijama poticali izvrsnost. Zamjenica gradonačelnika Katarina Prša za portal Gradonačelnik.hr objasnila je kako se iznosi stipendija kreću od 500 do 1.200 kuna i ovisit će o broju bodova koje imaju studenti. Student s najviše bodova dobivat će tako 1200 kuna 11 mjeseci godišnje, drugi 1000, treći i četvrti po 900 kuna, peti i šesti 800, sedmi i osmi po 700 kuna, deveti i deseti po 600, a jedanaesti i dvanaesti po broju bodova primat će mjesečno 500 kuna stipendije iz gradonačelnikove Fundacije.

...U vrhu po broju stipendija: Znate li koji hrvatski gradovi izdvajaju najviše za svoje studente?...


Osim ovakvog modela stipendiranja, gradonačelnik Starčević uveo je još jednu mjeru kojom želi potaknuti izvrsne učenike da budu još bolji i uspješniji. Uveo je, naime, besplatne instrukcije iz matematike i fizike za srednjoškolce. Trenutno, kaže nam njegova zamjenica, ovu mogućnost koristi 17 učenika 4. razreda gimnazije kojima subotom iz Zagreba dolaze profesori sa FER-a i priremaju ih za maturu.

Projekt instrukcija trajat će čitavu školsku godinu, a Grad za to izdvaja oko dvije tisuće kuna mjesečno.

L.B./izvor: Gradonačelnik.hr
foto: darkoba/MojFaks


Grad GospićstipendijeKarlo StarčevićKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se