Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Već prvog dana prijave počeli problemi: Ove stvari morate znati ako se prijavljujete za smještaj u domu

MojFaks | Akademska četvrt, 04.07.2017.Već prvog dana prijave počeli problemi: Ove stvari morate znati ako se prijavljujete za smještaj u domu

Studenti koji ove godine žele aplicirati na natječaju za smještaj u zagrebačkim studentskim domovima već su počeli s prikupljanjem potrebne dokumentacije koju trebaju predati. Premda postoji opcija online prijave, ona zapravo ne funkcionira te je studente zbunila.

Prije javljanja na natječaj za smještaj u studentskim domovima studenti trebaju pažljivo pročitati koju sve dokumentaciju moraju priložiti uz svoju prijavu. Kako neslužbeno doznajemo, već su prvog dana prijava u zagrebačkom Studentskom centru počeli problemi upravo zbog toga što studenti nisu potpuno informirani o tome što trebaju donijeti.


Foto: M.Trbuščić

Kako ne bi stvarali velike redove ili sami dodatno bezrazložno stajali u redu, studenti, osobito brucoši, trebaju pažljivo pročitati natječaj i sve upute koje jasno kažu što bi trebali predati prilikom prijave na natječaj. Ono što bi se moglo nazvati mini debaklom u cijeloj ovoj priči s prijavama za smještaj su online prijave koje zapravo ne funkcioniraju.

Online prijavu treba isprintati te fizički odnijeti, a od ove godine nema predaje "dopuna" tj. naknadne dokumentacije


Nažalost, tijekom online prijave u program, podaci studenta ne budu povučeni iz sustava. Upravo je internetska prijava trebala olakšati obradu podataka, a svi oni koji apliciraju za dom moraju znati da ju trebaju isprintati te fizički odnijeti.


Izvor: esava

Neslužbeno doznajemo da to i piše u Natječaju, ali se napominje da se ne mora predati dupla dokumentacija. Taj podatak je bio vjerojatno zbunjujuć za studente jer tko bi pretpostavio da se internetsku prijavu treba isprintati i odnijeti jer tada se gubi cijela poanta takve vrste prijave. To znači da sustav uopće ne povlači podatke o dohotku iz porezne, nego ih se treba isprintane donijeti.

...Objavljen Natječaj za smještaj u studentske domove! Evo što morate znati i kako se prijaviti...


...Neka nova pravila: Ovo su novosti u Pravilniku za ostvarivanje prava na domski smještaj...


...Nikad nije bilo bolje studirati! U svakom hrvatskom gradu - studentski dom: Evo gdje ih sve ima i gdje se još grade...


Od ove godine tu je još i novost u vezi predaje "dopuna", odnosno naknadne dokumentacije koju su studenti prije slali kasnije ako nisu imali na licu mjesta. Naime, one se više ne predaju i zato obavezno studenti trebaju pročitati što sve moraju donijeti uz prijavu za dom.

Sve o natječaju možete saznati ovdje.

Ivana Petrić
foto: MojFaks/M.Trbuščić


natječaj za domsmještajsmještaj u domustudentski domnatječajonline prijavaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se