Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Zatvaranje fakulteta i u Hrvatskoj? Ministrica Divjak otkrila: 'Ako se stanje s koronom pogorša, nastava će se održavati online'

MojFaks | Akademska četvrt, 05.03.2020.Zatvaranje fakulteta i u Hrvatskoj? Ministrica Divjak otkrila: 'Ako se stanje s koronom pogorša, nastava će se održavati online'

Zbog širenja koronavirusa, prethodna dva dana u Europi su svoja vrata počele zatvarati škole i fakulteti...

Nakon što su u dvije europske zemlje, Češkoj i Italiji, u prethodna dva dana zatvorene škole i fakulteti te obustavljene sve aktivnosti na kampusima i sveučilištima, danas je nakon prvog potvrđenog slučaja u Bosni i Hercegovini i tamo zatvorena jedna osnovna škola. Može li i Hrvatska očekivati uvođenje takvih mjera?

...NEMA PREDAVANJA DO DALJNJEGA: Italija zatvara vrata SVIH ŠKOLA I FAKULTETA zbog sve većeg broja umrlih od koronavirusa...


Ministrica znanosti i obrazovanja, Blaženka Divjak otkrila je da se već tjedan dana razrađuju scenariji alternativnih načina obrazovanja u slučaju da se situacija s koronavirusom pogorša. 

"Različiti scenariji se razrađuju. Imamo detaljno razrađen scenarij online nastave za škole i fakultete. Više od tjedan dana radimo na tome, pripremljeni smo ako bi do toga došlo, ali gotovo je sigurno da neće trebati", kazala je ministrica na Fakultetu elektronike i računarstva, prenosi N1.

...NOVI POTEZ! Sveučilište otkazalo sva predavanja: Ne rade knjižnice, čitaonice, studentima ograničen ulazak na kampus...


Putem službene Facebook stranice, ministrica je poručila i kako komunicira s ministrom Berošem te da su u tijeku pripreme za mogućnost izvođenja nastave online. 


U susjednim zemljama, privremeno zatvaranje svih državnih obrazovnih institucija trajat će do sredine mjeseca, kako bi se spriječio veći broj oboljelih od virusa. Podsjećamo, u Češkoj kada su uvedene ove preventivne mjere - još uvijek nije bio potvrđen niti jedan oboljeli od koronavarisua. 

A.Z.
Izvor: N1/Facebook @Blaženka Divjak
foto:Shutterstock By Monkey Business Images i Shutterstock By Gabriel Pahontu


koronaviruszatvaranje školazatvaranje fakultetaobustavaHrvatskaItalijaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se