Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Jesi li među 500 studenata koji će 'ljetovati' u domu? Saznajte sve o LJETNOM SMJEŠTAJU za studente

MojFaks | Akademska četvrt, 13.06.2018.Jesi li među 500 studenata koji će 'ljetovati' u domu? Saznajte sve o LJETNOM SMJEŠTAJU za studente

Studenti koji planiraju tijekom ljeta ostati u gradovima u kojima studiraju svakako bi trebali razmotriti opciju ljetnog smještaja u domu. Iako neki studenti tijekom akademske godine žive u stanovima, ljetni smještaj je vjerojatno najpraktičnija i najisplativija opcija ako su se odlučili ostati u Zagrebu tijekom najtoplijeg godišnjeg doba.

Premda kalendarski još uvijek ljeto nije došlo, temperature nam pokazuju suprotno. Baš zato mnogi zagrebački studenti već sad počinju razmišljati hoće li ostati u metropoli ili se vratiti kućama u druga mjesta i gradove. Za one koji se ipak odluče ostati, bilo zbog prakse, studentskog posla ili bilo kojeg drugog razloga, postoji opcija ljetnog studentskog smještaja u domu, neovisno o tome žive li inače u domu.

Izvor: esava.info

Ljetni studentski smještaj organizira se svake godine, a kako doznajemo od upraviteljice Poslovnice za smještaj zagrebačkog SC-a, Smilje Lončar, 2017. godine ljetni smještaj iskoristilo je 500 studenata. Kazala nam je da su razlozi zašto studenti ostaju na ljetnom smještaju uglavnom vezani uz studij poput studentske prakse.

Ako ste zainteresirani za korištenje studentskog smještaja morate znati gdje se i do kada javiti, otkad započinje i gdje će se organizirati ove godine pa smo zato za vas pripremili sve bitne informacije.

Tko može koristiti ljetni smještaj?
Svi redoviti studenti sveučilišnih i stručnih studija mogu koristiti ljetni smještaj, a kako nam kaže upraviteljica Lončar, studenti koji trenutno nisu u studentskom domu, a žele koristiti spomenuti smještaj trebaju se javiti u Poslovnicu za smještaj do 27. lipnja 2018. godine. Isto vrijedi i za studente koji su već u domu.

Gdje će se studenti smjestiti tijekom ljeta?


Izvor: Facebook@Spotted: Studentski dom Stjepan Radić

Ljetni smještaj će se ove godine organizirati u studentskom domu "Stjepan Radić" koji je među studentima poznatiji pod nazivom "Sava".

Koliko traje ljetni smještaj i o kojoj cijeni govorimo?


Izvor: esava.info

Ova vrsta smještaja u domu traje od 16. srpnja do 31. kolovoza. Cijena smještaja je 900 kuna i plaća se u studentskom domu. Studenti koji imaju studijske obaveze na fakultetu iza 15. srpnja 2018., uz predočenje potvrde s fakulteta, mogu koristiti pravo na produženi smještaj.

...Ljetni smještaj u domovima: samo ako bude slobodnih kapaciteta...Cijena navedenog smještaja iznosi 20 kuna po noćenju. Potvrdu za ostvarivanje prava na produženi smještaj potrebno je donijeti u Poslovnicu za smještaj (Savska cesta 25). Na istoj treba biti jasno naznačeno do kada student ima studijske obaveze.

Vrijede li ista domska pravila za vrijeme ljetnog smještaja?


Izvor: Pixabay

Studenti koji se odluče za ljetni smještaj moraju se pridržavati domskih pravila te iznimki nema. Ono što iz SC-a ističu jest da je domski internet dostupan i tijekom ljetnog studentskog smještaja.

Sve druge bitne informacije o ljetnom smještaju možete pronaći na službenim stranicama zagrebačkog SC-a i osigurati si svoju sobu tijekom ljeta.

Ivana Petrić
foto: privatna arhiva


ljetni smještajljetni smještaj u domudomKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se