Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Nezadovoljne studentice podigle šator pred Ministarstvom, pojavila se i policija

MojFaks | Akademska četvrt, 02.06.2016.Nezadovoljne studentice podigle šator pred Ministarstvom, pojavila se i policija

Dvije nezadovoljne studentice podigle su šator na Donjim Sveticama ispred Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a za danas u 12.30 su najavile pressicu.

Studentice Dorotea Šušak i Espi Tomičić ogorčene su kašnjenjem isplate stipendije koje im je Ministarstvo obećalo isplatiti do kraja ovog tjedna, a dio od 2 tisuće stipendija u utorak.

'Ovdje smo u ime studenata koji su dobitnici Državne stipendije (za studente ugroženog ekonomskog stanja), a kojima isplata kasni više od dva mjeseca te nije određen nikakav rok kada će se dotično isplatiti. Ovdje smo i u ime borbe protiv korupcije u čitavom obrazovnom sustavu RH. Protiv nestručnih osoba s korupcijskom prošlošću (poput Gordane Rusak vrlo konkretno i njoj sličnih) koji u okviru saborskog povjerenstva za obrazovanje i sličnih institucija koje žele ugroziti zalog kurikularne reforme i vlastitim malverzacijama uništiti aktivističku budnost progresa. Mi smo braniteljice, a ovo je naš rat - rat za obranu obrazovanja', poručile su djevojke.Jučer ih je posjetila i policija te uzela njihove podatke. Cure su prenoćile su ispred Ministarstva kako bi u četvrtak ujutro dočekale ministra i pomoćnike da se pojave na radnom mjestu, a za 12.30 najavljena je pressica.


Iako su se počele širiti vijesti da su isplate stipendija u tijeku i da se povećava broj studenata kojima je dio novca uplaćen na račun, studentica Espi Tomičić se oglasila na društvenim mrežama. Zbog netransparentnosti natječaja, studentice zahtijevaju da se donese novi Nacrt pravilnika o dodjeli stipendija, stoga nemaju namjeru odustati od prosvjeda.
prosvjedšatorstipendijeKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se