Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Nova akademska godina pred vratima:JEDAN fakultet razmišlja o nastavi i SUBOTOM!

MojFaks | Akademska četvrt, 22.09.2020. Nova akademska godina pred vratima:JEDAN fakultet razmišlja o nastavi i SUBOTOM!

Nova akademska godina za neke brucoše počinje u ponedjeljak 28. rujna, a fakulteti diljem Hrvatske još uvijek se pripremaju za novi semestar.

Akademska godina koja je iza nas donijela je mnoštvo noviteta. Predavanja su zbog epidemije nepoznatog virusa preko noći prebačena u online sferu, a profesori i studenti mjesecima su se uhodavali. Kada je napokon došao kraj predavanjima, iako su se pojedini nadali da će najesen sve biti kao nekada, s pogoršanjem epidemiološke situacije, došle su nove neizvjesnosti vezane i uz rad fakulteta i način održavanja nastave.

Već u osmom mjesecu studenti su od matičnih fakulteta zahtijevali informacije o održavanju nastave u novoj akademskoj godini kako bi se mogli organizirati. I dok su neki vapaje studenata čuli i izvijestili, na pojedinim sastavnicama Sveučilišta još uvijek ne postoji jasan plan.  


...Napokon poznato kako će izgledati predavanja u Zagrebu: Što manje dana na faksu uz 'klasično' izvođenje nastave, brucoši opet istaknuti...


Prema do sada poznatim informacijama pojedini fakulteti novi zimski semestar započinju online, drugi će pak kombinirati online i kontaktnu nastavu, a treći počinju s klasičnim kontaktnim oblikom predavanja. Na nekim sastavnicama, poput zagrebačkog Veterinarskog fakulteta moguća su predavanja na uživo na otvorenom dokle god to vrijeme dopusti, a i Fakultet hrvatskih studija ima svoje načine kako da nastavu za vrijeme epidemije što bolje organizira.

Nastava na Fakultetu hrvatskih studija u akademskoj godini 2020./2021. provodit će se u klasičnom obliku, sukladno akreditiranim studijskim programima i prihvaćenim opisima predmeta, navodi se na službenoj stranici Fakulteta hrvatskih studija.

"Nastava u klasičnom obliku najbolji je način izvođenja nastave za sve studijske programe Fakulteta hrvatskih studija koji su akreditirani za klasično izvođenje nastave. Klasična nastava osigurava pretpostavke i za cjelovito formiranje mladih ljudi, studenata, u stalnoj interakciji s nastavnicima i kolegama studentima te u životu na visokoškolskoj ustanovi na kojoj se obrazuju. To uključuje mnogo više od samoga nastavnoga procesa i nezamjenjivo je u cjelokupnom procesu dozrijevanja mladoga čovjeka u svim vidovima njegove osobnosti", napisali su te ističu kako će nastava biti organizirana u pridržavanje svih epidemioloških mjera. 

...Odsad i kao dvopredmetni! Od jeseni dodatne kombinacije studijskih programa na ovom zagrebačkom fakultetu...Kako je za RTL danas rekao Pavo Barišić, dekan Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, nastava za 1395 studenata kreće u klasičnom obliku – uživo, a samo u određenim situacijama velike grupe će se prepoloviti pa će se predavanja održavati u različitom terminu ili za polovinu studenata online.  

...Doznajemo PREPORUKE za početak godine! Tijekom sastanaka Radne skupine, o studentima ni RIJEČI: 'Za fakultete je već sve razrađeno...'....


Dekan Barišić izjavio je kako razmišljaju i o nastavi subotom.

"Imamo dovoljno prostora i velikih dvorana u kojima možemo osigurati nastavu, samo u iznimnim slučajevima ide kombinirana nastava- dakle uvjete da za sve imamo  fizičku nastavu su osigurani", ističe Pavo Barišić, dekan Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu za RTL Danas.

A.Z.
izvor: RTL Danas
foto:MojFaks


studentinastava uživonastava subotomFakultet hrvatskih studijaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se