Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Nova epizoda u seriji lažnih diploma: Krivotvorila diplomu Sveučilišta u Zadru pa godinama predavala u gimnaziji

MojFaks | Akademska četvrt, 21.02.2019.Nova epizoda u seriji lažnih diploma: Krivotvorila diplomu Sveučilišta u Zadru pa godinama predavala u gimnaziji

Ako ste se pitali kada će i hoće li 'saga' lažnih diploma u Hrvatskoj završiti, odgovor je vjerojatno: ne tako skoro. Apsurd zaposlenih s lažnim diplomama se nastavlja, a najnovija je pronađena na zadarskom Sveučilištu. Riječ je o ženskoj osobi koja je godinama predavala povijest.

Tijekom provjere diploma svih zaposlenika u sektoru obrazovanja, koju je naložila ministrica, na Sveučilištu u Zagrebu pronađene su tri krivotvorine, a danas su za Dnevnik.hr iz Ministarstva znanosti i obrazovanja potvrdili da je ''Sveučilište u Zadru otkrilo lažnu diplomu iz povijesti s kojom je jedna gospođa predavala u gimnaziji". Uz lažnu diplomu, pronađena je i lažna svjedodžba u jednom od centara za odgoj i obrazovanje".

Zgrada Sveučilišta u Zadru... izvor: ffzg.unizg.hr

Dnevnik.hr podsjeća da je istraživačka priča iz Bosne i Hercegovine otkrila je korumpiranost sustava i s kojom se lakoćom može doći do diplome. Ministrica Blaženka Divjak naredila je provjere diploma u Hrvatskoj, pri čemu je otkrivena jedna krivotvorena diploma u osnovnoj i dvije u srednjim školama, od kojih je jedna gimnazija. Sve su otkrivene na Filozofskom fakultetu.


...'Trend' lažnih diploma: Zaposlenica Ministarstva obrazovanja krivotvorila dvije diplome...


Ministrica je apelirala je na sve ravnatelje da u idućih godinu dana provjere sve diplome koje nisu provjerene. ''Ovo je poruka svima koji pokušavaju varati da to ne smiju raditi i da se jedino poštenim radom i poštenjem može napredovati'', poručila je ministrica znanosti i obrazovanja i zaključila da je akcija provjere diploma bila opravdana.

Ivana Petrić
izvor: Dnevnik.hr
foto: ilustracija/smotra.uniri.hr


lažne diplomelažna diplomaSveučilište u ZadrudiplomaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se