Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Ovako besraman pokušaj kupovine ispita u Hrvatskoj već dugo nismo vidjeli

MojFaks | Akademska četvrt, 12.05.2016.Ovako besraman pokušaj kupovine ispita u Hrvatskoj već dugo nismo vidjeli

Vjerujemo da nema studenta koji nije tu i tamo škicnuo koju rečenicu od kolege na ispitu i možda upravo zbog toga dobio dvojku na ispitu. Ok, znali smo i sami zbog one zadnje cjeline koju nikako nismo stigli naučiti napraviti šalabahter (mali naravno), ali protumačit ćemo to kao sitne nepodopštine i nešto što je dio studentskog života i snalažljivosti.

Ali poruke koje smo dobili od nekolicine kolega danas silno su nas iznenadile. Pojedini studenti putem oglasa traže osobe koje će umjesto njih izaći na ispit iz statistike ili matematike, a zauzvrat će biti novčano nagrađene. Dakle, čista kupovina ispita! Da stvar bude još gora - studenti (ako ćemo ih tako zvati) ove oglase objavljuju pod punim imenom i prezimenom, u javnim grupama na društvenim mrežama koje broje i nekoliko desetaka tisuća članova. U najmanju ruku - ne baš pretjerano inteligentan potez.

U nastavku donosimo nekoliko oglasa:
Trebamo vaše mišljenje!


Mislite li da su studenti koji uče i trude se previše pasivni prema ovakvim stvarima? Treba li ovakve pokušaje sankcionirati i spriječavati u korijenu? Često se žalimo na situaciju u državi, aktualno stanje u politici i gospodarstvu, korupciju, iseljavanje... Hoće li ova osoba sutra kupiti i svoje radno mjesto, a vi ćete nakon dvije godine na burzi gledati prema Dublinu ili nekoj drugoj europskoj metropoli? Uključite se u raspravu!


kupovina ispitastudiranjenepravilnostiKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se