Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Prilika za studente ispod crte: Produljen rok za prihvaćanje STEM stipendije – ako se ne javite, stipendija odlazi drugome

MojFaks | Akademska četvrt, 06.12.2017.Prilika za studente ispod crte: Produljen rok za prihvaćanje STEM stipendije – ako se ne javite, stipendija odlazi drugome

Ove godine po prvi puta Ministarstvo znanosti i obrazovanja želi dati svoj obol rješavanju problema prevelike dominacije osoba s diplomom u društvenim područjima poticanjem i nagrađivanjem studenata na studijskim programima koji imaju najveću perspektivu generiranja ekonomskog rasta u Hrvatskoj.

STEM stipendije novost su koja je razveselila studente na studijskim programima u biotehničkom, tehničkom, biomedicinskom i prirodnom području znanosti te studijskim programima kojima se stječe akademski odnosno stručni naziv prvostupnik informatike, poslovne informatike, informacijskih znanosti i informatologije. Lista sretnih dobitnika objavljena je krajem studenoga, a rok za prihvaćanje stipendije, prvotno postavljen na 5. prosinca, produljen je za dva dana. Čini se dakle da nisu svi studenti na listi dobitnika potvrdili prihvaćanje STEM stipendije.

"Drage studentice i dragi studenti, rok za prihvaćanje stipendije i unos svih potrebnih podataka produžili smo do sutra (četvrtak, 7. prosinca) do 12:00 sati. Podsjećamo, provjerite jeste li upisali IBAN ŽIRO računa s obzirom da će isplate ići isključivo na žiro račun, poručuju iz MZO-a. Prihvaćanje Uvjeta stipendiranja u aplikaciji u koju se student prijavljuje svojim AAI@Edu.Hr elektroničkim identitetom, smatra se činom sklapanja ugovora", napisali su iz MZO-a na Facebooku.

Dakle, novost u odnosu na klasično potpisivanje ugovora o stipendiranju jest i ta da su dobitnici u aplikaciji prihvatiti Uvjete stipendiranja i upisati svoj IBAN žiroračuna, a kako je definirano Pravilnikom o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti.

Ova je vijest pružila tračak nade i onim studentima koji su se na rang-listi našli ispod bodovnog praga jer, kako piše u Pravilniku, ako student u roku od pet dana od dana slanja obavijesti iz stavka 9. ovog članka ne prihvati Uvjete stipendiranja, smatra se da student ne prihvaća državnu stipendiju te se obavijest o ostvarivanju prava na državnu stipendiju šalje prvom sljedećem studentu na rang-listi ispod praga do ispunjenja kvote.

Stoga požurite ako već niste potvrdili Uvjete primanja stipendije ili pažljivo pratite ako ste negdje odmah ispod bodovnog praga.

L.B./foto: darkoba/MojFaks


STEM stipendijarang-listaproduljenje rokaprihvaćanje UvjetaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se