Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Profesor studente šokirao izjavom o izostancima s kolegija: 'Smrtni slučaj u obitelji nije razlog da izostanete s mog predavnja'

MojFaks | Akademska četvrt, 12.02.2019.Profesor studente šokirao izjavom o izostancima s kolegija: 'Smrtni slučaj u obitelji nije razlog da izostanete s mog predavnja'

Svi znamo barem jednog profesora koji smatra da su njegova predavanja čista svetinja koja studenti ni pod koju cijenu ne smiju propustiti. No, čak je i taj profesor imao razumijevanja kada bi student zbog smrtnog slučaja u bližoj i daljoj obitelji izostao s predavanja. Ipak, riječ je o teškoj i specifičnoj situaciji i zato se odlazak na sahranu studentima tolerira i ne broji kao izostanak, ali ne i kod jednog profesora...on je svojim studentima poručio da ni ne odaberu njegov kolegij ako imaju u vidu da će im nekog od njihovih bližnjih umrijeti tijekom semestra.

Profesor sa Sveučilišta Howard u Washingtonu šokirao je svoje studente sadržajem syllabusa. Naime, u syllabusu njegovog kolegija stoji da smrtni slučaj u obitelji nije razlog zbog kojeg bi studenti trebali izostati s njegovog predavanja te im poručio da ako misle da će im netko od obitelji i rodbine umrijeti ovog semestra, da uopće ne upisuju njegov izborni predmet.

...Profesor šokirao studente na početku faksa: 'Niste ovdje da se zabavljate – zaboravite alkohol i društveni život'...


"Molim vas, ne donosite mi nikakve liječničke ispričnice ili osmrtnice članova obitelji jer to neću prihvatiti kao razlog izostanka. Ako mislite da će vaša baka, djed, stric ili rođak uskoro umrijeti, trebate mi to reći odmah kada krenete na moja predavanja. Savjetovao bih vam da niti ne upisujete moj kolegij ako mislite da ćete morati izostati zbog prije navedenih problema.", piše u syllabusu profesora.

Izvor: Reddit

Ovu šokantnu profesorovu izjavu objavila je jedna od njegovih studentica i to na Redditu gdje svi mogu vidjeti i svjedočiti vrlo čudnom, pa čak, može se reći i bezosjećajnom načinu borbe protiv izostanaka. Očekivano, korisnici Reddita su skroz poludjeli kada su vidjeli što je profesor napisao.

...Od teških uvreda do riječi koje tope srce: Studenti nam ispričali koje će ih izjave profesora pratiti čitav život...


"Ja sam asistent na jednom fakultetu u Chicagu. Kolega ima sličnu 'politiku' kao i ovaj profesor što stvara velike probleme i zato idite pročelniku za nastavu ili dekanu kako bi se to riješilo!", komentirao je jedan od korisnika Reddita.

Srećom, za ovakav slučaj još nismo čuli na nekom od naših domaćih fakulteta. A vi? Kako biste vi reagirali kada bi u syllabusu pročitali da ne smijete izostati zbog smrtnog slučaja u obitelji?Ivana Petrić
foto: Shutterstock


profesoršokiraosyllabussmrtni slučajizostanak s predavanjaizostanakKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se