Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Prvo papirnato izdanje: Vodič za brucoše Medicinskog fakulteta postavlja standarde već 15 godina

MojFaks | Akademska četvrt, 28.07.2016.Prvo papirnato izdanje: Vodič za brucoše Medicinskog fakulteta postavlja standarde već 15 godina

Na Facebook stranici STUDMEF ponosno su objavili da će ovogodišnjim brucošima na raspolaganju biti obnovljeni i redizajnirani Vodič za brucoše.

Vodič za brucoše sadržava 60 stranica na kojima će brucošima pronaći korisne informacije o Fakultetu i predmetima, savjete za ispite i sugestije gdje je što najbolje pronaći.

"Mi samo zadovoljni, a da smo napravili dobar posao potvrđuju nam reakcije studenata koje su jako dobre. Još i bolje reagiraju studenti prve godine koji izjavljuju da bi voljeli da su na početku studija i oni imali mogućnost koristiti se studmefovim Vodičem", ponosno su objavili na Facebooku.

Prvi Vodič za brucoše je STUDMEF izradio još davne 2001. godine - bio je to prvi digitalni vodič izrađen na ovim prostorima, dakle ne samo u RH, a koji je na jednostavan i duhovit način vodio studente kroz prvu godinu jednog od najpopularnijih studija u zemlji.
foto: Facebook@STUDMEF

U proteklih 15 godina Vodič je tri puta nadograđivan i poboljšavan, a ove godine je osim digitalne, izrađena i papirnata verzija. Zbog kratkog roka pripreme, ovogodišnja varijanta dolazi vam u crno-bijeloj varijanti, no sljedeće ga godine planiraju publicirati u formi malene brošure u boji.

"U tu smo svrhu potpuno izmjenili, obnovili, dopunili i redizajnirali stari Vodič. Dodali smo mu cijeli niz praktičnih stvari koje su mu nedostajale (savjeti o tome kako učiti, kako rješavati testove, o LMSu i e-učenju, ishodima učenja, kako mijenjati šifre AAI računa na MEFu, kako se prikopčati na bežičnu mrežu. Dodali smo i crtice iz povijesti fakulteta kako bi studenti mogli saznati zbog čega su se pojedine dvorane nazvale imenima profesora MEFa, kako je nastao Fakultet, zašto se 17.12 slavi kao dan Fakulteta te cijeli niz zanimljivosti o Fakultetu", nabrajaju iz STUDMEF-a.

Papirnata se verzija Vodiča za brucoše može pogledati na desku u Središnjoj medicinskoj knjižnici Medicinskog fakulteta, a nekoliko stranica možete pogledati na Facebooku.

L.B./izvor i foto: Facebook


Medicinski fakultet Sveučilišta u ZagrebuSTUDMEFVodič za brucošeKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se