Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Nastavljaju rat s vlastitim faksom! Više od 1300 studenata prava traži ovih 6 stvari od Uprave: Manje bodova za upis, plaćanje u ratama...

MojFaks | Akademska četvrt, 24.08.2020.Nastavljaju rat s vlastitim faksom! Više od 1300 studenata prava traži ovih 6 stvari od Uprave: Manje bodova za upis, plaćanje u ratama...

Studentski zbor Pravnog fakulteti Sveučilišta u Zagrebu još od početka kolovoza vodu bitku s Upravom i Fakultetskim vijećem vlastitog fakulteta.

Nakon poslanih e-mailova s upitima o tome kako će studentima organizirati jesenski ispitni rok i nastavu u nadolazećem zimskom semestru te izostanak odgovora na ova pitanja, odlučili su se na novi korak – peticiju.

Pravni fakultet putem Instagram profila obavijestio je studente da će se jesenski ispitni rok "odraditi" online, ali po pitanju zimskog semestra još se ništa ne zna, što predstavlja problem studentima u organiziranju svakodnevice po povratku u Zagreb: pronalazak stanova i poslova.

...Studenti Prava ZARATILI s vlastitim fakultetom: Žele znati kako će polagati ispite i ići na nastavu, a Uprava ih nazvala 'aktivistima'...


Studentski zbor Pravnog fakulteta putem Facebook stranice podijelio je s kolegama studentima informacije da poslani e-mailovi nisu polučili rezultat kakvom su se nadali, nego su samo pokazali koliko je duboko nerazumijevanje Uprave za trenutnu situacije u kojoj se nalaze studenti Fakulteta. Zbog svega toga odlučili su se na sljedeći korak – peticiju u kojoj su iznijeli šest zahtjeva.

"Pozivamo SVE studente PFZG da potpišu peticiju. Naglašavamo da je svaki potpis bitan i da je presudno da u ovom ključnom trenutku pokažemo naše zajedništvo, brojnost i ustrajnost. Studentski zbor će čvrsto stajati iza svih vas i svih naših zahtjeva kako bi studentima našeg Fakulteta omogućili bolje uvjete studiranja", napisali su na Facebooku.

Što studenti traže?


Od Uprave fakulteta traže ubrzano donošenje odluke o obliku nastave u idućem semestru, plaćanje školarine na rate i poboljšanje kvalitete i ažurnosti komunikacije.
 

Zahtjeve prenosimo u cijelosti.

1. Tražimo od Uprave Pravnog fakulteta u Zagrebu da poboljša kvalitetu i ažurnost komunikacije prema studentima.

2. Tražimo da odluka o obliku izvođenja nastave u zimskom semestru u akademskoj godini 2020./21. bude donesena najkasnije do 4. rujna 2020. godine.

3. Tražimo da se donese odluka o jednokratnom smanjivanju uvjeta za upis više godine na 44 ECTS boda u akademskoj godini 2020./21.

4. Tražimo da se omogući plaćanje školarine u više rata za sve studente u akademskoj godini 2020./21.

5. Tražimo da se osnuje Povjerenstvo za školarine koje bi zaprimalo molbe studenata u teškoj ekonomskoj situaciji uzrokovanoj potresom i/ili pandemijom koronavirusa te predlagalo Fakultetskom vijeću prikladna umanjenja školarina za studente u takvim situacijama.

6. Tražimo od dekana prof. dr. sc. Igora Glihe da sazove sjednicu Fakultetskog vijeća u tjednu između 31.8. i 4.9. kako bi Fakultetsko vijeće moglo raspraviti o prethodnih 5 točaka ove peticije.

...Doznajemo PREPORUKE za početak godine! Tijekom sastanaka Radne skupine, o studentima ni RIJEČI: 'Za fakultete je već sve razrađeno...'...


Podsjećamo, nakon poslanih upita, Uprava fakulteta primjedbe studenata nazvala je “pretjeranim aktivizmom”.

"Vaše inzistiranje, premda se može činiti da je rezultat nepoznavanja stvarnog stanja, ipak doživljavamo samo kao pretjerani aktivizam osnovan na mladalačkim osobnim", ističe se u odgovoru Uprave Studentskom zboru Pravnog fakulteta koji je stigao nakon gotovo tri tjedna tišine, sredinom kolovoza.

A.Z.
foto: Shutterstock By Tomislav Pinter


studentistudentski zborPravni fakultetpeticijaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se