Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Boras poručio štrajkašima: 'Studentski centar je tu zbog studenata - nađite mjeru!'

MojFaks | Akademska četvrt, 17.11.2016.Boras poručio štrajkašima: 'Studentski centar je tu zbog studenata - nađite mjeru!'

Nezadovoljni zaposlenici zagrebačkog SC-a koji su od jučer u štrajku, pozvali su studente da im se danas u 11 sati pridruže te ih na taj način podrže.

Osim štrajka, u dvorištu SC-a održava se i Smotra Sveučilišta zbog koje se i rektor Damir Boras zatekao na istome mjestu kao i štrajkaši i studenti namjernici.

Radnic
i SC-a žele bolje uvjete rada kao i potpisivanje novog Kolektivnog ugovora, a rektor Boras želi da štrajkaši "promisle još jednom o onome što trenutno rade". Nakon što su se okupili ispred SC-a, radnici su krenuli prema Francuskom paviljonu, zviždučući i uzvikujući parole kao što su "Bolje grob, nego rob", "Ne želim u Njemačku", "No sikiriki, umjesto plaće kikiriki".


Foto: MojFaks

...Tresla se brda, rodilo se niš': unatoč prijetnjama sindikalista, SC ipak radi...


Hoće li se njihovi zahtjevi ispuniti ili ne još uvijek nije poznato, ali im je Boras poručio kako bi bilo dobro da "pronađu mjeru".


Foto: MojFaks

"Neka Studentski centar bude ono što je oduvijek bio – nosiva snaga Sveučilišta i isto tako je pokušao, bez obzira na to što sve vi sad u štrajku, da ovu smotru Sveučilišta učini važnim događajem za naše buduće studente. Oni su isto tako vaši budući klijenti i od njih ćete živjeti, ne od nekoga drugoga, prema tome, oni trebaju znati da je ovo njihov centar. Vaša budućnost je u njima i mi ćemo vam to pomoći, ali uvijek morate znati gdje je mjera. Ja vam želim puno uspjeha u ovim vašim zahtjevima, ali isto tako molim: morate znati gdje je mjera!", poručio im je Boras.Radnici u štrajku nisu bili zadovoljni onime što su čuli te su počeli zviždati. Studenti koji su se našli u dvorištu SC-a, a koje smo pitali za komentar na aktualna događanja u SC-u nisu detaljno informirani zašto radnici štrajkaju, ali kažu da (deklarativno, dakle) podržavaju sve što ima veze sa studentima.

Ivana Petrić
foto: MojFaks


štrajk SC-aDamir BorasStudentski centarKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se