Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

'Sapunica' na zagrebačkoj Medicini: Profesori na Facebooku ružno komentirali studente - reagirao i studentski zbor

MojFaks | Akademska četvrt, 25.03.2019.'Sapunica' na zagrebačkoj Medicini: Profesori na Facebooku ružno komentirali studente - reagirao i studentski zbor

Nekoliko profesora Medicinskog fakulteta u Zagrebu našlo se usred skandala jer su na svojim Facebook profilima komentirati studente. Dotični profesori imaju otključane profile pa su i studenti imali prilike vidjeti sve ono što su pisali o njima na što su poludjeli te poručili profesorima da se srame. Jedna od profesorica se javno ispričala.

Jučer se na društvenim mrežama, poput Facebooka i Reddita, moglo naići na raspravu između studenata i profesora Medicinskog fakulteta u Zagrebu, piše portal Buzzara. Sve je počelo kada je docent dotičnog fakulteta Nino Sinčić napisao status na svom Facebook profilu (inače javnom i vidljivom svima). Sinčić je obrisao objavu, ali screenshotovi su bili brži.

Izvor: Unsplash

Kako je i objavio portal Buzzara, Sinčić je govorio ružno o studentima te da će mnoge rušiti i da su lijeni. U komentiranje objave uključila se i profesorica s Medicinskog fakulteta Marina Kos te se složila s docentom Sinčićem. Inače, spomenuta profa radi i kao patolog. Ona je komentirala da su studenti lijeni i da nisu naučeni misliti. Također, popljuvala je i državnu maturu te rekla Sinčiću neka ruši studente "pa nek ridaju kasnije".


Profesorica se javno ispričala samo studentima koji nastavu slušaju na engleskom jeziku


Očekivano, sam je status, a i komentari profesorice, pokrenuo lavinu negativnih reakcija studenata. Sama objava ima preko 120 komentara studenata koji su, malo je reći, u nevjerici da se ovakvo što događa ''u referadi'' fakulteta:

Komentar profesorice Kos na ono što je docent Sinčić napisao... izvor: Facebook/Buzzara

"Docent Sinčić, ne znam da li ste svjesni činjenice da imate otvoreni profil i da cijeli svijet može vidjeti komentare Vas i prof. Kos na račun kolega studenata i budućih liječnika. Razmislite kakvu poruku šaljete populaciji koja je i onako već spremna na linč medicinskih djelatnika, a i dojam o svojoj profesionalnosti koju dajete studentima otvoreno ih komentirajući na društvenim mrežama. Molim Vas da se malo odgovornije ponašate, ako ne zbog sebe samog, onda bar radi ugleda fakulteta i struke.", glasi jedan od komentara. Ali i drugi komentari studenata su sličnog tona:


...Komentirale zaposlenice u referadi: studentice suspendirane s Ekonomije zbog komentara na Facebooku..."Nisu samo rektor Boras i gradonačelnik Bandić sramota ovog Sveučilišta. Ta sramota nosi ime i Vas i Vama sličnih djelatnika kako našeg fakulteta, tako i Sveučilišta u cjelini. Siđite sa tog prijestolja egoizma na koje ste se sami postavili i ako ste već odlučili otići u akademskom smjeru, onda se u skladu s time i ponašajte. Vaša dužnost je podučavanje, a ne ostvarivanje vlastitih rekorda srušenosti na ispitima. Ti 'lijeni glupi studenti koji ne žele ništa učiti' će jednog dana biti vaši liječnici i da su glupi i lijeni ne bi niti upisali ovaj fakultet niti toliko svog privatnog života žrtvovali za to da jednog dana nekome pomognu. A njihovo (ne)znanje bogme nije samo odraz njihove 'lijenosti' nego puno govori i o Vašoj (ne)sposobnosti prenošenja znanja na mlađe generacije i na svoje kolege. Sram vas može biti, nedostojni ste svoje docenture na Medicinskom fakultetu i kao studenticu istoga, sramota me da na ovakvoj jednoj instituciji rade ljudi poput Vas".

Zbog komentara profesora na zagrebačkoj Medicini odvija se prava sapunica... izvor: mef.unizg.hr

Profesorica Kos je nakon rasprave na Facebooku deaktivirala svoj profil te se javno ispričala samo studentima koji predavanja slušaju na engleskom jeziku. Studentski zbor Medicinskog fakulteta i Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu osudili su takav govor profesora te su naglasili da tako nešto smatraju nedopustivim.

Profesorica Kos ispričala se samo studentima koji nastavu slušaju na engleskom jeziku... izvor: Facebook/Buzzara

"Studentski zbor ponašanje nastavnika smatra nedopustivim te naglašavamo da ćemo tražiti očitovanje kao i sankcije za nastavnike koji na ovakav način diskreditiraju studente Medicinskog fakulteta, ali i one Sveučilišta u Zagrebu. Iskreno se nadamo da se ovakve situacije u budućnosti neće ponavljati" napisala je ekipa iz Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu na službenoj Facebook stranici.Kako će se stvari dalje odvijati – vidjet ćemo.

Ivana Petrić
izvor: Buzzara.rtl.hr
foto: mef.unizg.hr/Facebook/Buzzara


Medicinski fakultet Zagrebprofesoriprofesori komentirali studenteFacebookKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se