Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Akademska četvrt

Ima li kraja? Otkriveno još lažnih diploma i to s Filozofskog fakulteta u Zagrebu – osobe radile u školi

Objavljeno 31.01.2019. u Akademska četvrt

'Češljanje' diploma u Hrvatskoj ne prestaje pa su tako otkrivene još tri lažne diplome, a 'vlasnici' tih falsifikata su bile zaposlene u školi.

'Konačno možemo jesti na svom faksu!': Bili smo na otvorenju menze na Filozofskom fakultetu – evo što vas sve ondje čeka FOTO

Objavljeno 25.01.2019. u Akademska četvrt

Prvi put u povijesti Filozofskog fakulteta u Zagrebu otvorena je studentska menza na samoj zgradi fakulteta. Otvorenje menze studenti su nestrpljivo čekali jer su do sada jeli u restoranima ne FER-u ili FSB-u, a prvi dan sa studentima došla je jesti i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Smrzavanje u Osijeku: Cijele zime nema grijanja na fakultetu pa studenti na predavanjima sjede 'ubundani'

Objavljeno 24.01.2019. u Akademska četvrt

Osječkim studentima Fakulteta agrobiotehničkih zaista nije lako. Grijanje na fakultetu ne radi zbog opterećenja kompresora pa siroti studenti nastavu slušaju u jaknama s rukavicama na rukama i kapama na glavama.

Liječit će nas doktori bez dana staža? Ove godine na medicinskim fakultetima diplomirat će liječnici koji neće morati na 'pripravnički'

Objavljeno 21.01.2019. u Akademska četvrt

Do sada su mladi liječnici po završetku fakulteta morali odraditi pripravnički staž, no, to više neće biti praksa pa se postavlja pitanje je li to dobra prilika za mlade liječnike ili opasnost za živote pacijenata?

Sinjski studenti nezadovoljni jer imaju besplatan prijevoz za vrijeme nastave, ali ne i tijekom ispitnih rokova

Objavljeno 18.01.2019. u Akademska četvrt

Studenti iz Sinja imat će dodatni stres za vrijeme ispitnih rokova i to onaj financijske prirode. Naime, tijekom nastave oni imaju besplatan prijevoz autobusom do Splita, a sada je gradonačelnica Sinja donijela odluku da studenti sami moraju financirati prijevoz u vrijeme ispita. I zbog toga su mnogi primorani boraviti u Splitu.

Sramotno: Otkriveno s kojih domaćih fakulteta najčešće stižu lažne diplome

Objavljeno 16.01.2019. u Akademska četvrt

Dok neki uče, trude se i krvavo 'zarade' svoju fakultetsku diplomu, drugi izvade novce, nađu, kolokvijalno rečeno 'čovika' koji će im to srediti, i opala – evo stručnjaka svog područja...područja koje naravno nije niti završio. Da, to je nažalost hrvatska stvarnost...

Kojih studenata treba više, a kojih manje: Evo koji su poželjni i nepoželjni studiji po hrvatskim gradovima

Objavljeno 07.01.2019. u Akademska četvrt

Svake godine Hrvatski zavod za zapošljavanje objavi Preporuke za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja. Ukratko, riječ je o popisu srednjih škola, stručnih te sveučilišnih studija na kojima bi trebalo povećati ili smanjiti broj studenata odnosno upisnih kvota.

Ljubav košta: U osječkom domu studenti plaćaju 100 kuna ako im na spavanju ostane dečko ili cura

Objavljeno 27.12.2018. u Akademska četvrt

Poznato je da studenti koji žive u studentskim domovima mogu u svoje sobe dovoditi goste. Njihovi gosti su uglavnom roditelji, prijatelji ili pak ljubavni partneri pa studenti uvijek moraju prijaviti koliko dugo će osoba biti smještena kod njih. No, osječki studenti su malo nezadovoljni jer moraju platiti sto kuna za goste koji im ostanu nekoliko dana u sobi.

Opčinjena studijem u Abu Dhabiju: Hrvatska studentica Paula ispričala kako je studirati u Emiratima

Objavljeno 20.12.2018. u Akademska četvrt

Često se mogu pročitati iskustva domaćih studenata sa studija u inozemstvu, a riječ je uglavnom o studiranju u europskim državama te SAD-u. Međutim, priče o tome kako je primjerice studirati u državama Arapskog poluotoka rijetko imamo prilike čuti. Kako je biti student u Abu Dhabiju, glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata ispričala je 20-godišnja Paula Brečak.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se