Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Akademska četvrt

Lakši način rješavanja ispita? Zagrebački studenti iskreno o kolokvijima - izlaze na njih, ali ne stižu uvijek dovoljno naučiti

Objavljeno 01.12.2017. u Akademska četvrt

Sezona kolokvija polako se zahuktava, a mnogima je napeta više od posljednje sezone 'Igre prijestolja'. Naši stari kažu 'bez muke nema nauke' i ne griješe jer za prolazak kolokvija nije dovoljna sreća, nego i grijanje stolice. Znaju to i zagrebački studenti koji već marljivo bdiju nad knjigom.

NAJMODERNIJI DOM: Fitness park, solarni park, podzemna garaža – kampus u Varaždinu ove subote otvara svoja vrata!

Objavljeno 30.11.2017. u Akademska četvrt

U Varaždinu će u subotu, 2. prosinca, biti upriličeno svečano otvorenje izgradnje treće faze Sveučilišnog kampusa Varaždin - jednog od najmodernijih studentskih domova u ovom dijelu Europe.

ZABRINJAVAJUĆE PISMO: Mladić sa zagrebačkog Prava upozorava - ovo su najveći problemi mog fakulteta

Objavljeno 20.11.2017. u Akademska četvrt

'Pišem ovaj tekst s namjerom da javnost upoznam o stanju i problemima na Pravnom fakultetu u Zagrebu. Nemam iluzije da će ovaj tekst nešto promijeniti, ali možda barem nekoga potakne na razmišljanje.'

Kad izvanredni studenti moraju platiti iksicu: Ovo su NAJAPSURDNIJI troškovi na domaćim fakultetima

Objavljeno 14.11.2017. u Akademska četvrt

Studiranje ne može proći bez troškova jer prilikom svakog upisa u višu godinu studija plaćamo upis, a tijekom prvog upisa još moramo platiti indeks i iksicu. To su troškovi na koje računamo, ali postoje stvari za koje moramo dati novac na fakultetu, a nije nam baš jasno zašto.

Ne cijene ih ni profesori niti studenti: Fakulteti sve češće ukidaju pisanje diplomskih radova

Objavljeno 14.11.2017. u Akademska četvrt

Iako su pisanje i obrana diplomskog rada nekada bili obavezni dio studiranja, čak štoviše 'kruna studiranja', danas se čini da to više nije tako. Uz sve češće kupovanje završnih radova, prepisivanje i doslovno kopiranje iz literature i s internetskih izvora, postavlja se pitanje ima li pisanje završnog rada na kraju dodiplomskog studija smisla.

Pet friendly akademska destinacija: Prvi fakultet u Hrvatskoj otvorio svoja vrata kućnim ljubimcima – izdana i prva pseća iksica!

Objavljeno 10.11.2017. u Akademska četvrt

Filozofski fakultet u Osijeku od jučer je pet friendly što znači da ako studirate i trebate do referade ili do knjižnice vaš pas više neće morati čekati vezan ispred vrata nego će i on/a moći unutra!

O da, naplaćuju i ispis! Trošak koji uvijek iznenadi studente: Saznajte koliko će vas koštati odlazak s fakulteta

Objavljeno 08.11.2017. u Akademska četvrt

Prilikom upisivanja fakulteta znamo da moramo izdvojiti određenu svotu novca za to baš kao i za studentske dokumente poput indeksa i iksice. Također, kada upisujemo neki fakultet ne razmišljamo o tome da ćemo prekinuti studij nakon primjerice dvije godine, a oni koji su se ispisali znaju da ni to nije besplatno.

'Moramo sve znati napamet': Studenti TTF-a na mukama zbog profesorice kod koje 8 puta polažu ispit

Objavljeno 08.11.2017. u Akademska četvrt

Studenti Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu tvrde da su na mukama zbog profesorice Vujasinović kod koje navodno ispit polažu osam puta i isto toliko puta padaju. Bez obzira na to što su se žalili samoj profesorici, dekanatu i organizirali prosvjed – nije se poduzelo ništa.

GRIJANJE JOŠ UVIJEK NE RADI, ODUZELI IM GRIJALICE: Studenti iz ovog zagrebačkog doma strave uče u jaknama, a to nije jedini problem...

Objavljeno 02.11.2017. u Akademska četvrt

Nije prvi put da je u nekom studentskom domu nestalo grijanja ili tople vode, ali u zagrebačkom domu na Poljaničkoj sve su češće pritužbe studenata na tamošnje uvjete života. Nakon što se ljetos špekuliralo da će studente izbaciti iz soba zbog dolazaka Jehovinih svjedoka, sada u hostelu Industrogradnja nema grijanja pa se studenti pitaju - kako učiti u jaknama?Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se