Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Akademska četvrt

Štede za male luksuze: Gastarbajteri zarađuju vani, a njihova djeca uzimaju stipendije za najugroženije. Evo zašto to i MOGU!

Objavljeno 03.12.2019. u Akademska četvrt

Zbog sve češćeg odlaska državljana Republike Hrvatske van granica naše zemlje, sve je veći broj studenata koji se prijavljuju za državne stipendije, a čiji članovi kućanstva zarađuju u inozemstvu. O ovome svjedoče komentari studenata na društvenim mrežama, ali i komentari kolega koji navode primjere iz svoje bliže okoline i javljaju nam se s ciljem provjeravanja legitimnosti prijave istih na natječaje za državnu stipendiju.

Vidi se kad spremačice štrajkaju! Fakultet zatrpan smećem danas su čistili – i profesori

Objavljeno 29.11.2019. u Akademska četvrt

Za razliku od ostalih fakulteta koji se štrajku pridružuju povremeno, Filozofski fakultet u Zagrebu od ponedjeljka je u kontinuiranom štrajku do ispunjenja zahtjeva.

Ovako su zagrebački studenti stali uz profesore na današnjim prosvjedima. Evo s kojih fakulteta ih je bilo najviše – FOTO

Objavljeno 25.11.2019. u Akademska četvrt

Danas, 25. studenog, više desetaka tisuća ljudi okupilo se na prosvjedu na Trgu bana Jelačića koji je počeo u 12:05 pod nazivom 'Hrvatska mora bolje'.

Nose ih tinejdžeri, studenti i profesori: Evo kako je izgledao veliki prosvjed u Zagrebu – na transparentima FOTO

Objavljeno 25.11.2019. u Akademska četvrt

Od jutra se društvenim mrežama šire fotografije prepunih autobusa koji hrle ka Zagrebu. Prosvjetnih radnika, ali i javnosti koja im je odlučila pružiti podršku bilo je mnogo, a sa sobom su donijeli i brojne transparente.

Budući brucoši u panici: Hoće li se sljedeće godine zbilja kasnije upisivati na fakultete?

Objavljeno 22.11.2019. u Akademska četvrt

Aktualni i dosad najdulji štrajk učitelja, profesora i nastavnika koji još uvijek traje u Hrvatskoj, na dnevnoj bazi donosi nove informacije.

Jedan od najvećih zagrebačkih fakulteta štrajka do ispunjenja zahtjeva! Što to znači za studente kojima započinju kolokviji?

Objavljeno 20.11.2019. u Akademska četvrt

Velika vijest da sindikati prosvjetara mijenjaju taktiku i iz cirkularnog prelaze na frontalni štrajk do ispunjenja svih zahtjeva svojih članova podijelila je javnost, a čini se i struku.

Zapiši ih u svoj kalendar! Najvažniji datumi oko kojih se ove godine vrti državna matura

Objavljeno 14.11.2019. u Akademska četvrt

Školska godina 2019./2020. u punom je jeku, a većina maturanata započela je već s pripremama za ispite državne mature. Vrlo je važna pravovremena priprema za samu državnu maturu, no na umu morate imati i važne datume kojih se morate pridržavati kako biste se na vrijeme prijavili, odjavili te prijavili studijske programe.

Evo zašto NIKADA ne biste trebali platiti da vam netko napiše rad! Zagrebačka studentica istog trena izgubila pravo na izlazak na ispit

Objavljeno 11.11.2019. u Akademska četvrt

Studentske grupe na Facebooku pune su lažnih profila s oglasima u kojima studentima nude pisanje seminarskih i završnih radova te više ne predstavljaju nikakvu novost.

LAGALI SU: Studenti 2 tjedna bez tople vode, a onda je nakon par poziva problem navodno riješen

Objavljeno 06.11.2019. u Akademska četvrt

Već dva tjedna stanari studentskog doma 'Cvjetno naselje' žale se na problem s toplom vodom. Točnije - nepostojanje iste. Od strane uprave papagajski odgovor - 'rješavamo problem'. Koji problem? Tko je za njega odgovoran? Ne zna se...Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se