Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Akademska četvrt

Zašto diplomirane medicinske sestre i magistre sestrinstva imaju plaće kao prvostupnice?

Objavljeno 30.10.2017. u Akademska četvrt

Vjerovali ili ne, diplomirane medicinske sestre i one s magisterijem u ruci i dalje primaju plaću kao da nemaju visoko obrazovanje. Naime, njihova plaća je i dalje prvostupnička, a to je i jedan od razloga zašto ljudi s ovim zanimanjem odlaze raditi u inozemstvo.

Mladi s diplomom Medicinskog faksa, ali bez budućnosti: Država im platila studij, a sad ih ne može zaposliti

Objavljeno 26.10.2017. u Akademska četvrt

Mladi s diplomom oglasili su se u očaju jer su potrošili pet godina studiranja na javnom Medicinskom fakultetu u Osijeku, a sada nemaju mogućnost doći do licence bez koje se ne mogu zaposliti. Problem je u birokraciji.

500 ležajeva u oblacima: Pogledajte neboder koji bi uskoro trebao postati novi studentski dom

Objavljeno 26.10.2017. u Akademska četvrt

Dodatnih 500 kreveta namijenjeno je riječkim studentima u domu koji tek treba 'ugledati svjetlo dana'. Neboder HŽ-a u Prvomajskoj ulici uskoro bi trebao postati studentski dom, a nastojanja da se to ostvari traju već tri godine.

Kazne i njima, a ne samo studentima: Evo za što će se sve kažnjavati profesori koji 'zgriješe' na poslu

Objavljeno 24.10.2017. u Akademska četvrt

Jednako kako studenti snose stegovnu odgovornost za vlastite 'prekršaje', tako će ju sada snositi i profesori za svoje nedolično ponašanje na svim sastavnicama ovog Sveučilišta! Stigao je nacrt Pravilnika o stegovnoj odgovornosti nastavnika i suradnika.

FER, PMF, Medicina... Studenti otkrili na kojim fakultetima rade NAJBOLJE tete u referadi

Objavljeno 17.10.2017. u Akademska četvrt

Na spomen riječi 'referada' mnogim studentima se 'kolutanje' očiju sinkronizira s okretanjem želuca, ali ima i onih sretnika koji u susretima s 'tetama' iz referade nisu iskusili ništa negativno. Ako mislite da je to nemoguće - varate se! Na nekim fakultetima postoje referade u koje studenti rado svraćaju, a tete koje ondje rade studente dočekuju s osmijehom.

Kad zbog BESKONAČNOG REDA propuštaš predavanja: Studenti frustrirani dugim čekanjima pred vratima referade

Objavljeno 13.10.2017. u Akademska četvrt

Kaos pred studentskim referadama ne jenjava, a studenti sa Sveučilišta u Zadru su osobito frustrirani ovim problemom. Prema tvrdnjama studenata, pred vratima referade čekaju gotovo tri sata pa zbog toga kasne na neka predavanja.

Objavljen Natječaj za dodjelu 10 000 državnih stipendija!

Objavljeno 12.10.2017. u Akademska četvrt

Napokon je objavljen dugoočekivani natječaj za stipendiranje najugroženijih studenata.

Ovdje plaćaš školarinu? Kod susjeda studiraj besplatno! Evo zašto je Slovenija top destinacija za naše studente

Objavljeno 12.10.2017. u Akademska četvrt

Slovenija je postala meka za studente s prostora bivše Jugoslavije - osim što je studiranje na ljubljanskom Sveučilištu besplatno, ono se nalazi i prvi vrhu europskih top sveučilišta. Srećom, Slovenija nam je nadomak ruke što je odlična vijest za sve koji žele svoju 'akademsku karijeru' početi ili nastaviti upravo tamo.

Referada naša žalosti: Studenti nam ispričali kako su im odlasci u referadu zagorčali studiranje

Objavljeno 11.10.2017. u Akademska četvrt

Dok neki studenti u referadu odlaze s osmijehom jer ondje radi ljubazno osoblje spremno pomoći, drugi studenti dobiju nervozu želuca od same pomisli na prolazak kroz vrata referade. U ovim drugim referadama ne rade ljubazni službenici pa umjesto da studentima pomognu ponekad im mogu otežati studiranje.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se