Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Akademska četvrt

Kako se to dijeli STEM stipendija!? Od iduće godine uvodi se jedna VAŽNA PROMJENA – oni s 'težih' fakulteta bit će zadovoljni

Objavljeno 04.12.2019. u Akademska četvrt

Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagrađuje studente na studijskim programima u STEM područjima državnom stipendijom u okviru projekta kojim se potiče razvoj učinkovitih ljudskih potencijala. No, neki kriteriji dodjele razljutili su studente...

Ekskluzivno doznajemo: Sljedeće godine stiže novi Pravilnik o studentskoj prehrani, a s njim i raznovrsnija klopa, bolja usluga i još mnogo toga

Objavljeno 04.12.2019. u Akademska četvrt

Ministarstvo znanosti i obrazovanja najavilo je izmjenu 'Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na pokriće troškova prehrane studenata'. Planira se da će novi Pravilnik stupiti na snagu iduće akademske godine 2020./2021. U kojem je procesu i na kojim će se apsketima bazirati novi Pravilnik provjerite dalje u tekstu...

Nema mamine kuhinje za te pare! Privatni ugostitelji ne žele hraniti studente – otkrivamo i zašto

Objavljeno 03.12.2019. u Akademska četvrt

U svim krajevima Hrvatske, sve je manje zainteresiranih privatnih davatelja usluga subvencionirane prehrane studentima jer, kako navode, to im se ne isplati. Cijene nabave hrane su iz godinu u godinu sve više, troškovi veći, a cijena studentskoga menija mora ostati ista. Uz to, većina kao osnovi problem ističe upravo PDV.

Štede za male luksuze: Gastarbajteri zarađuju vani, a njihova djeca uzimaju stipendije za najugroženije. Evo zašto to i MOGU!

Objavljeno 03.12.2019. u Akademska četvrt

Zbog sve češćeg odlaska državljana Republike Hrvatske van granica naše zemlje, sve je veći broj studenata koji se prijavljuju za državne stipendije, a čiji članovi kućanstva zarađuju u inozemstvu. O ovome svjedoče komentari studenata na društvenim mrežama, ali i komentari kolega koji navode primjere iz svoje bliže okoline i javljaju nam se s ciljem provjeravanja legitimnosti prijave istih na natječaje za državnu stipendiju.

Vidi se kad spremačice štrajkaju! Fakultet zatrpan smećem danas su čistili – i profesori

Objavljeno 29.11.2019. u Akademska četvrt

Za razliku od ostalih fakulteta koji se štrajku pridružuju povremeno, Filozofski fakultet u Zagrebu od ponedjeljka je u kontinuiranom štrajku do ispunjenja zahtjeva.

Ovako su zagrebački studenti stali uz profesore na današnjim prosvjedima. Evo s kojih fakulteta ih je bilo najviše – FOTO

Objavljeno 25.11.2019. u Akademska četvrt

Danas, 25. studenog, više desetaka tisuća ljudi okupilo se na prosvjedu na Trgu bana Jelačića koji je počeo u 12:05 pod nazivom 'Hrvatska mora bolje'.

Nose ih tinejdžeri, studenti i profesori: Evo kako je izgledao veliki prosvjed u Zagrebu – na transparentima FOTO

Objavljeno 25.11.2019. u Akademska četvrt

Od jutra se društvenim mrežama šire fotografije prepunih autobusa koji hrle ka Zagrebu. Prosvjetnih radnika, ali i javnosti koja im je odlučila pružiti podršku bilo je mnogo, a sa sobom su donijeli i brojne transparente.

Budući brucoši u panici: Hoće li se sljedeće godine zbilja kasnije upisivati na fakultete?

Objavljeno 22.11.2019. u Akademska četvrt

Aktualni i dosad najdulji štrajk učitelja, profesora i nastavnika koji još uvijek traje u Hrvatskoj, na dnevnoj bazi donosi nove informacije.

Jedan od najvećih zagrebačkih fakulteta štrajka do ispunjenja zahtjeva! Što to znači za studente kojima započinju kolokviji?

Objavljeno 20.11.2019. u Akademska četvrt

Velika vijest da sindikati prosvjetara mijenjaju taktiku i iz cirkularnog prelaze na frontalni štrajk do ispunjenja svih zahtjeva svojih članova podijelila je javnost, a čini se i struku.Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se