Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

'Sveučilište je sramota': Najavljen prosvjed zbog Bandićevog počasnog doktorata

MojFaks | Akademska četvrt, 20.03.2019.'Sveučilište je sramota': Najavljen prosvjed zbog Bandićevog počasnog doktorata

Vjerojatno ne postoji osoba u Hrvatskoj koja nije čula da Sveučilište u Zagrebu planira dati počasni doktorat zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću. Mnogi taj potez Sveučilišta smatraju sramotnim pa se zato organizira prosvjed. K tome, organizator prosvjeda, mladi znanstvenik, Stjepan Perko, rekao je da će se zbog tog poteza odreći vlastite diplome.

Nakon što je jučer na senatu formaliziran prijedlog da se zagrebačkom gradonačelniku i višestrukom Uskokovom optuženiku dodijeli počasni doktorat Sveučilišta u Zagrebu, putem Facebooka se za 26. ožujka u 11:55 na Trgu Republike Hrvatske najavljuje prosvjed pod nazivom "STOP Nasilju nad Sveučilištem! #sramimse", piše portal Index.

Izvor: Facebook

Organizator prosvjeda i Facebook događaja kojim se prosvjed  najavljuje je Stjepan Perko, doktorand na zagrebačkom Sveučilištu, prenosi Index.

"Nečasni doktor"


"Poziv svim doktorandima, studentima i profesorima sveučilišta u Zagrebu da se suprotstave braku Milana Bandića i sramotnog rektora Borasa.", stoji u uvodu poziva na prosvjed, a nastavlja se u sličnom tonu.

Izvor: Shutterstock

"Nakon Dragana Čovića, Sveučilište novim 'nečasnim' doktorom osuđuje tisuće onih koji će se osjećati sramotno zbog svog rada i pripadajuće titule. Ovo Sveučilište je sramota! Rektor Boras, kojemu nije problematično prekrajati uvjete natječaja za vlastitu poziciju je najsramotniji Rektor u povijesti našeg Sveučilišta. Između svih, osam počasnih doktora Sveučilišta u Zagrebu su dobitnici Nobelove nagrade."

...20 tisuća kuna kazne: Sveučilište u Zagrebu tuži vlastitog studenta...


Redom je riječ o velikanima Lavoslavu Ružički (1940.), Vladimiru Prelogu (1952.), Nielsu Booru (1958.), Robertu Robinsonu (1960.), Werneru Heiselbergu (1969.), Doroty Crowfood Hodkin (1969.), Jeanu Daussetu (1986.), Linusu Paulingu (1988.) i Albertu Fertu (2008.). Ujedno, naglašava Perko, prestižnu titulu dobio je i "naš najveći um Nikola Tesla".

...Prekršio sva pravila zrelog komuniciranja: Rektor Boras dobio Šipak godine...


"Ja kao doktorand na Sveučilištu izražavam najdublju sramotu što sam na doktorskom studiju Sveučilišta koje ima za narav mogućnost da se višestruko optuženom Milanu Bandiću dodjeli ikakva počast, a kamoli doktorska. Pozivam sve doktorande, studente, profesore i javnost na okupljanje ispred zgrade Sveučilišta u Zagrebu! Pokažimo da nas ima", zaključio je Perak uz hešteg #sramimse.

Jedan od dobitnika počasnog doktorata Sveučilišta u Zagrebu je i Nikola Tesla...možete li zamisliti Bandića uz bok Tesli? Nismo ni mislili... izvor: Wikipedia

Stjepan Perko je za Index i detaljnije objasnio zašto ga je sram, a njegovu oštru kritiku Sveučilišta u Zagrebu možete pročitati ovdje. U slučaju da vas zanimaju detalji prosvjeda, sve informacije provjerite na linku.

autor: MojFaks
izvor: Index
foto: Facebook@STOP Nasilju nad Sveučilištem! #sramimse


doktoratpočasni doktoratMilan BandićSveučilište u ZagrebudoktorandiprosvjedKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se