Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Rekorderka (ne)prolaznosti: Zagrebačka profesorica rušila 65 studenata na ispitu - samo troje 'preživjelo'

MojFaks | Akademska četvrt, 28.09.2017.Rekorderka (ne)prolaznosti: Zagrebačka profesorica rušila 65 studenata na ispitu - samo troje 'preživjelo'

Kada bismo imali rubriku 'Profesorska crna kronika' tu bi sigurno uvrstili slučaj zagrebačke profesorice s Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije. Naime, profesorica je na ispitu srušila 65 studenata, a pustila samo njih troje.

Na Fakultetu kemijskoga inženjerstva i tehnologije na kolegiju Opća i anorganska kemija na posljednjem ispitnom roku palo je na ispitu svih 65 studenata, a prošlo ih je samo troje, piše zagreb.info.

...Profesor iz pakla: na ispitu jede, telefonira, upada u riječ i ruši studente!...


...Studentice optužile profesora: 'Studentima govori da su seljačine i dupelisci'...


Tragom te vijesti zagreb.info je istražio ovaj slučaj pa su novinari doznali da je inače kod predmetne nastavnice dr.sc. Svjetlane Krištafor godišnja prolaznost samo 9%. Studenti su potvrdili kako je riječ o rigoroznom iživljavanju nad studentima, pa već pripremaju tužbu protiv profesorice.


Izvor: Facebook@FKIT

Ovaj slučaj otvara mnoga pitanja, a jedno od najvažnijih je – u kojoj mjeri profesori snose odgovornost ako tijekom cijelog semestra svoje studente ničemu nisu naučili, odnosno zahvaljujući njihovim predavanjima, seminarima i vježbama nisu u stanju ni dobiti prolaznu ocjenu!? Ili su pak kriteriji takvi da krše sve uobičajene sveučilišne standarde i od studenata traže nemoguće?


Izvor: Facebook@Studentski zbor FKIT-a

Novinari sa zagreb.info uvjereni su da će na ovaj slučaj hitno reagirati rektorat sveučilišta. U svakom slučaju profesorica Krištofor je preuzela rekord po rušenju studenata.

Ivana Petrić
izvor: zagreb.info
foto: Facebook@Studentski zbor FKIT-a


rekordrušenjeprofesoricaFakultet kemijskog inženjerstvaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se