Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Zanimljiva kampanja vrbuje najbolje studente: 'Želiš dobro plaćen posao odmah nakon faxa?'

MojFaks | Akademska četvrt, 27.04.2016.Zanimljiva kampanja vrbuje najbolje studente: 'Želiš dobro plaćen posao odmah nakon faxa?'

'Studiraj brodogradnju u Rijeci' naziv je kampanje koju je Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci pokrenuo s ciljem popularizacije studija brodogradnje.

Uz pokretanje istoimene Facebook stranice kampanja podrazumijeva i tiskanje brošura, kao i majica s porukama: "Studirala sam/studirao sam brodogradnju u Rijeci", "Studiram brodogradnju" te "Studiraj brodogradnju", piše Novi list.

Također, na devet lokacija u Rijeci osvanuli su i natpisi "Želiš dobro plaćen posao odmah nakon faxa?". Sve to, kaže dekan prof.dr. Goran Turkalj, nema za cilj popunjavanje upisne kvote, jer ona je ionako već godinama dobro popunjena, već je cilj regrutirati na studij brodogradnje što uspješnije srednjoškolce.

"Ideja je privući što kvalitetnije kandidate koji će ostati na tom studiju, jer često se događa da se nakon prve godine studija studenti presele na studij strojarstva. Od svih naših studija upravo brodogradnja najmanje privlači studente, što je potpuno neopravdano, jer nema naših diplomiranih studenata koji su nezaposleni. Odmah po završetku studija dobivaju posao i to dobro plaćen posao. Traženi su i u Hrvatskoj, ali i u inozemstvu. Traže ih u Norveškoj, Nizozemskoj, Njemačkoj i nizu drugih država. Međutim, praćenjem upisa uvidjeli smo da su studiji elektrotehnike, strojarstva i računalstva kandidatima uvijek prvi ili drugi izbor, dok je brodogradnja treći ili četvrti izbor", kaže dekan.

Pokrenuta Facebook stranica "Studiraj brodogradnju u Rijeci" uz cijeli niz informacija o studijskom programu i samom fakultetu te povijesti te ustanove sadrži i poruke bivših studenata koji su ispričali svoje priče o studiranju i radnom mjestu kojeg su nakon studija dobili.

Pokaže li se pokušaj sa studijem brodogradnje uspješnjim, prof.dr. Turkalj najavljuje da će se slične kampanje provesti i za druge studijske programe.

L.B./izvor: Novi list
foto: Facebook@Studiraj brodogradnju u Rijeci


Studiraj brodogradnju u RijeciGoran Turkaljmarketinška kampanjaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se