Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Živi, studiraj i zaposli se u austrijskom IT-sektoru

MojFaks | Akademska četvrt, 27.09.2017.Živi, studiraj i zaposli se u austrijskom IT-sektoru

Što prvo pomislimo kad čujemo: Austrija? Mozart, Mozart kugle, skijanje, Beč, planine i jezera... A kako zvuči: studirati i raditi u visokotehnološkom IT-sektoru? Match up with the Best!

Austrija je zemlja partner ovogodišnjeg Sajma stipendija i visokog obrazovanja 17.10.2017. u Zagrebu i 19.10.2017. u Rijeci.

Osim austrijskih obrazovnih institucija, na sajmu će se predstaviti i austrijske tvrtke iz tehnološkog i IT-sektora, kao i njihova predstavništva u Hrvatskoj, koje studentima, apsolventima i diplomantima hrvatskih sveučilišta iz STEM-područja nude mogućnost obrazovanja, stručnog usavršavanja i razvoja karijere – kako u Austriji, tako i u Hrvatskoj!

Austrijska IT-industrija je gospodarska grana specijalista. Brojne male i srednje tvrtke, kao i multinacionalne kompanije odabrale su Austriju za centralu svojih aktivnosti u Srednjoj i Jugoistočnoj Europi. One programiraju rješenja po mjeri za klijente diljem svijeta i ubrajaju se među najinovativnija tehnološka poduzeća u Europi, od kojih su neka prisutna i u Hrvatskoj, te hrvatskim IT-stručnjacima pružaju odlične uvjete za život, rad i stručno usavršavanje.10 razloga za studij, rad i život u austrijskom IT-sektoru:


1.    Odličan sustav obrazovanja, orijentiran na praktičan rad u gospodarstvu te istraživačko-znanstvene projekte
2.    Austrija je 2. najinovativnija zemlja u EU – Istraživački i znanstveni projekti potiču se i iznimno cijene
3.    Mogućnost studija i stručnog usavršavanja uz rad, često uz poticaje od strane poslodavaca
4.    Brojne male i srednje tvrtke rade na velikim međunarodnim projektima
5.    Kolektivni ugovor jamči visoku razinu radnog prava i garantira poticajne prihode, koji se kreću od 2.300 EUR za početnike, pa do prosječnih 3.000 i 4.000 EUR mjesečnih bruto primanja, ovisno o kvalifikacijama i iskustvu
6.    Porezne olakšice poslodavcima pružaju mogućnost da radnicima u IT-sektoru omoguće  dodatne beneficije i nagrade
7.    Velika vrijednost pridaje se ugodnoj i poticajnoj radnoj atmosferi, timskom radu i primjerenim međuljudskim odnosima u multikulturalnoj atmosferi
8.    Rad, zalaganje i izvrsnost su iznimno cijenjeni, ali istovremeno i pravedno vrednovani
9.    Austrijski gradovi i zajednice pružaju visoku razinu životnog standarda uz brojna kulturna i društvena događanja
10.    Geografska i kulturološka blizina kao i odlična prometna povezanost Austrije s Hrvatskom i cijelom Europom, studentima i zaposlenima otvaraju vrata cijelome svijetu

Srdačno vas pozivamo da nas posjetite na sajmu 17.10. u Zagrebu i 19.10. u Rijeci i saznate koje mogućnosti studiranja, rada i života u Vašoj budućoj karijeri može pružiti lijepa Austrija!

Prezentacije i osobno upoznavanje s predstavnicima austrijskih tvrtki održat će se u sljedećim terminima:

17.10.2017. u Zagrebu:
•    12:30 – 12:45  Prezentacija „Live, Study & Work in Austria“
•    12:45 – 14:00  Predstavljanje austrijskih obrazovnih institucija i tvrtki iz IT-sektora
•    14:00 – 17:00  Upoznavanje i individualni razgovori na Austrijskom štandu

19.10.2017. u Rijeci:
•    12:00 – 12:15  Prezentacija „Live, Study & Work in Austria“
•    12:15 – 12:15  Predstavljanje austrijskih tvrtki iz IT-sektora
•    13:15 – 16:00  Upoznavanje i individualni razgovori na Austrijskom štanduViše informacija o tvrtkama koje će se predstaviti, ponuđenim poslovima i uvjetima pronaći ćete OVDJE.

Ako ste zainteresirani za ponuđena radna mjesta i upoznavanje s poslodavcima, pošaljite nam svoj životopis na engleskom na zagreb@advantageaustria.org do 12.10.2017.

Sponzorirani članak
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se