Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Zlo vam je od pomisli na najteži ispit na faksu? Ovo je 3 razloga zašto trebate baš njega što prije riješiti

MojFaks | Akademska četvrt, 31.10.2018.Zlo vam je od pomisli na najteži ispit na faksu? Ovo je 3 razloga zašto trebate baš njega što prije riješiti

Studiranje je po mnogo čemu jedan od najboljih, ako ne i najbolji, perioda života. Dovoljno odrasli za donositi vlastite odluke, a opet dovoljno djetinjasti da si tu i tamo mogu dopustiti pokoju grešku, studenti su posebna vrsta ljudi.

Kad pomislimo na studentski život, u većini slučajeva pomislimo na siromašan budžet, bogat društveni život i jadne studentske sobe. Vrlo često zaboravimo u tom slučaju na ono oko čega se studentski život vrti, a to jest samo studiranje! Neki fakulteti su na glasu kao teži, neki kao lakši, a istina je da svaki faks ima predmete koji se prođu bez puno problema, ali i one iza čijih prolaza stoje sati grijanja stolice, znojenja i umiranja. To su oni najgori ispiti, o kojima se prepričavaju legende od generacije do generacije  i koji pobuđuju strah i kod najvećih štrebera!

...Ono kad ispit odgađaš 7 godina: Studenti otkrili koji je NAJTEŽI KOLEGIJ na njihovom fakultetu...Puno studenata, kad se radi o takvim kolegijima, krene s pretpostavkom da će pasti taj ispit, da će ga vući s godine na godinu, ili da će ga optimistično ostaviti za jesenski rok. Upravo tu se krije greška - u samoj pretpostavci da je predmet pretežak da bi ga se uspjelo proći. Ništa nije nemoguće, pa niti dobiti pet iz najtežeg kolegija, a kamoli izboriti prolaz!

Teško se je motivirati kada apsolutno sve vezano za taj ispit demotivira studenta, no ipak postoje neki razlozi zbog kojih se zaista isplati učiti za teški ispit!

#1 Rješavanje ispita


Izvor: Unsplash

Istina je da koliko god težak ispit bio, kad tad ćete ga morati položiti. Nitko ne može diplomirati dok ne položi sve ispite, pa tako ni vi. Realno, što prije ga riješite, to će vam biti lakše. Želite li zaista da vas predmet s prve godine koči i na trećoj? Naravno da ne. Riješite prvo najteže ispite i onda kasnije uživajte u onim laganijima i zanimljivijima!

#2 Olakšanje


Izvor: Unsplash

Postoji li bolji osjećaj nego ono kad nakon što vam u indeks upišu prolaz, pa znate da ste zauvijek gotovi s tim kolegijom? Slažemo se, ne postoji! Više nećete morati gledati tog profesora (kojeg se vrlo vjerojatno bojite), a možda uđete i u neku legendu kao prva osoba koja je uspjela proći ispit iz prve. Osim toga, sasvim sigurno ćete moći napokon zapaliti ili poderati sve materijale koje ste koristili kako biste prošli taj ispit. Možete ih i prodati pa zaraditi, ali paljenje papira pruža svojevrsnu katarzu i zadovoljstvo kakvo s novcima ne možete dobiti - jedino ako odlučite uložiti u nekakav alkohol!

#3 Rodbina vas više neće 'smarati'S rodbinom je teško i inače, a pogotovo kada ste student. Svaki dan vas zovu i nabijaju vam pritisak zbog ispita, a nerijetko vas se ogovara i smatra nesposobnima čak i ako padnete samo jedan ispit, ili ga ne uspijete proći na prvom roku.
Sačuvajte si živce i jednostavno učite da prođete ispite te izbjegnite nepotrebno negodovanje!


...Je li pametnije prvo učiti za lakše ispite pa teže ostaviti za kraj? Pitali smo studente da nam otkriju svoju taktiku...


Ako vas do sada nismo uvjerili da biste trebali učiti za teški ispit... Preostaje nam jedino da izvučemo i posljednjeg asa iz rukava: društveni život. Kad učite za ispit, imat ćete bolji i kvalitetniji društveni život nego kada ne učite. Jednostavno je: depresija dopre do vas zbog vašeg neuspjeha i ubrzo se pretvorite u asocijalnu osobu koja po cijele dane samo gleda serije i filmove te se ne druži s ljudima. Druženje je velik dio studentskog života, ne dajte teškim kolegijima i profesorima da vam i to oduzmu!

Ana Šoda
foto: pravos.unios.hr


najteži ispitsavjetizašto riješiti najteži ispitmotivacijaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se