Projekt Fakulteta prometnih znanosti

Jučer je održan završni događaj projekta „Transportikum“ i predstavljena su rješenja za projektne zadatke iz domene realnog sektora koji su nastali u suradnji s gospodarstvom.

U projektu je sudjelovalo 47 studenata, a rješavali su 12 različitih zadataka od 8 partnera. Cilj ovog projekta je učiti, surađivati u timu, a samim time i razvijati poslovne kompetencije. Ovogodišnji partneri su: Arriva Hrvatska, Atlantic Grupa, Croatia Osiguranje, Hrvatska pošta, INA - Industrija nafte, Podravka, ProjektLab i Zagrebačka pivovara, a osmislili su projektne zadatke za studentske timove.

Studenti su imali tri mjeseca za rješavanje izabranih projektnih zadataka, a u tom periodu su posjetili sve partnerske tvrtke. Teme ovogodišnjeg projekta su iz područja procesa prijevoza putnika i tereta te uvođenja novih tehnologija u poslovanju, stoji na jutarnji.hr.

Na Fakultetu prometnih znanosti su predstavljena najbolja rješenja, a gostima se na početku obratio Marko Šoštarić, dekan spomenutog fakulteta. Svaka tvrtka je za najbolje rješenje svojih zadataka dodijelila novčanu nagradu pobjedničkom timu u vrijednosti od 500 eura.

Osim nagrade, studenti su zaslužili 2 ECTS boda za sudjelovanje te mogućnost prakse u poduzećima i pisanje diplomskih radova u suradnji s gospodarstvenicima.

Još vijesti