Novčanice eura.

Studentski centar u Rijeci poziva studente podstanare da se jave na natječaj za jednokratne subvencije za privatni smještaj. Pravo na ovu subvenciju mogu ostvariti samo oni studenti koji se nalaze na rang listi čekanja za subvencionirano stanovanje u studentskom domu u Rijeci.

Središnji državni ured za demografiju i mlade donio je Odluku o subvencioniranju troškova stanovanja studenata kod privatnih stanodavaca temeljem koje će se subvencionirati troškovi stanovanja redovitih studenata kod privatnih stanodavaca.

Studenti će i dalje moći ostvariti pravo na dom

Studenti će primati subvenciju u iznosu od 248,86 eura (1.875,00 kuna). Osim toga, radi se o jednokratnoj subvenciji, a ona ne utječe na pravo studenata da ostvare mogućnost subvencioniranog smještaja u objektima smještaja Studentskog centra u 2023. godini.

Prema Sporazumu Primorsko-goranske županije te Studentskog centra Rijeka o subvencioniranju troškova stanovanja studenata kod privatnih stanodavaca na području Primorsko-goranske županije, utvrđeno je da pravo na subvencioniranje troškova ima najviše 396 studenata Sveučilišta i Veleučilišta u Rijeci koji su ostvarili na smještaj u objektima smještaja Studentskog centra, a nisu ga dobili.

Nema subvencije onima koji su odbili smještaj u domu

Subvencija se neće isplaćivati studentima koji su tijekom akademske godine 2022./2023., a najkasnije do dana potpisa Sporazuma bili pozvani sa rang liste čekanja, a koji su odbili koristiti pravo na subvencionirano stanovanje u objektima smještaja Studentskog centra Rijeka.

Svi studenti koji ostvaruju pravo na primanje ove subvencije trebaju dostaviti potvrdu o redovnosti studija ne starije od 30 dana te ispunjene i potpisane Suglasnosti. Ovi dokumenti se dostavljaju na putem e-mail adrese dom@scri.hr ili osobno na recepcijama Studentskog naselja Ivan Goran Kovačić i Studentskog naselja Trsat.

Prijave su otvorene od 30.01.2023. do 10.02.2023. godine do 12:00 sati.

Tema cijene privatnog smještaja u Zagrebu ulazi i u političke krugove. Iz SDP-a poručili: 'Unajmljivanje stanova za studente je skup sport!' Evo što predlažu...

Tolika je navala da su iz našeg veleposlanstva javili studentima da ne dolaze ako nisu pronašli smještaj do sada Sa sveučilišta javljaju: 'Ako niste pronašli smještaj, nemojte ni dolaziti'... Oglasilo se i naše Veleposlanstvo

Još vijesti