Ideje za nezaboravan vikend u Zagrebu

Već od sredine tjedna misli su nam fokusirane na vikend – odmor, zabava, spavanje do podneva – definicija uživanja. Polako se zahuktava i priča o ispitnim rokovima krajem mjeseca, a sve što želiš je zabaviti se i isključiti iz svakodnevnih obveza? Onda si na pravom mjestu. Donosimo ti pregled različitih događanja koja su na meniju ovog vikenda u Zagrebu. Prelistaj i odaberi ono što te najviše privlači.

Četvrtak. 12. siječnja

Opće je poznato da je četvrtak mali petak. Zato ne moraš čekati petak da priuštiš sebi i ekipi nezaboravnu večer. Sve zavisi od toga koju vrstu zabave voliš. U ponudi su izložbe, predstave, filmovi i koncerti.


Lica gladi

Etnografski muzej nudi ovu postavu izložbe sve do početka svibnja. Cijena ulaznica u rasponu je od 2,65 do 3,98 €. Tema gladi svjetski je problem koji autorice ovom izložbom žele još više osvijestiti. Pristupile su temi s tri aspekta – borba protiv gladi, glad kao sredstvo te odnos gladi i tijela. Cilj projekta je podizanje svijesti o problemu gladi i poremećaja prehrane.

Božji grad

Ako si više za filmsku verziju večeri Kino Tuškanac predstavlja film Božji grad od 19 sati. Za ulaznicu ćeš izdvojiti 4 €. Na IMDb-u ovaj film iz 2002. ima visoku ocjenu 8,6/10 te se temelji na istinitim događajima iz siromašnih favela Rio de Janeira. Nama zvuči zanimljivo!

Ljepotica i zvijer

Mjuzikl koji je nastao prema istoimenom Disneyjevu filmu iz 1991. jedno je od najuspješnijih djela tog žanra. Želiš li se počastiti pravom rapsodijom melodija i pokreta na sceni ovo je pravi izbor. Za ulaznicu ćeš morati izdvojiti 15,93 € što je puno veći iznos od drugih događaja, no isplati se. Već po ulasku u Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog oduševit će te postava scene, a kad predstava krene oduševljenje se penje na visoku ljestvicu.


Depeche Mode night

Vintage Industrial bar u Savskoj zadužen je za dobru glazbenu zabavu u gradu. Uz besplatan ulaz vodi na glazbenu pustolovinu kroz opus velikana Depeche Mode. Jedni od posljednjih velikana još iz perioda britanskog novog vala, a koji su od 1980. kroz svoj opus proželi od synth-popa, wavedancea pa do alternativne rock electronike. Uz njihove hitove zabava će se pojačati i numerama njihovih glazbenih kolega.


Petak, 13. siječnja

Sean Scully: retrospektivna izložba

Muzej suvremene umjetnosti uvijek je dobar izbor. U ponudi je velika retrospektivna izložba američkog apstraktnog slikara Seana Scullyja, jednog od vodećih i iznimno uspješnih umjetnika svoje generacije. Izložba nudi 64 antologijska djela te je vrijedan presjek Scullyjevog stvaralaštva u posljednjih 50 godina. Uz izložene umjetnine predstavlja se i raznolik edukativni program za djecu, mlade i odrasle te osobe s oštećenjima sluha i vida, a i tematski orijentirana vodstva kroz izložbu. Ulaznica je 4,65 €.

 


Vuk i sedam kozlića

Ljubitelji dječjih priča uživat će u Zagrebačkom kazalištu lutaka uz predstavu Vuk i sedam kozlića. Jedna od najpoznatijih basni iz tvornice priča braće Grimm ne izlazi iz mode već gotovo 200 godina. Pripremi 3,50 € i uživaj u uvijek aktualnoj priči.

Cirkus Grande Colosseum

Na Zagrebačkom Velesajmu imaš priliku otići u pravi cirkuski šator. Za ulaznicu od 12 € očekuju te gimnastičari, bacači noževa, gutači vatre i klaunovi koji će napraviti dva sata nezaboravne avanture.

Subota, 14. siječnja

Priča o vodi

Ovo je predstava koja je namijenjena djeci od 1,5 godina i naviše. Idealna prilika da povedeš nećake u subotnji provod ujutro. Traje 35 minuta što im neće biti previše. Poslije ih povedeš na sladoled i to će biti obiteljska subota za dugo prepričavanje. Ulaznica je 5,31 €, a predstava je inspirirana karakterom vode i mogućnostima koje voda pruža za igru.

Manirizam u hrvatskoj umjetnosti 20. i 21. stoljeća

Za sve ljubitelje umjetnosti ova izložba je pun pogodak. U postavu izložbe prezentirano je više od 130 djela – skulpture, slike, radovi na papiru, grafike i razne instalacije. Nekolicina umjetnina posuđena je iz privatnih kolekcija u Hrvatskoj uz umjetnine iz zbirke Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti. Za ulaznicu moraš izdvojiti od 5 do 6,50 €.


Sajam konoplje

Kulturni centar Mesnička ove subote nudi sajam konoplje i ulaz je besplatan. Uzgoj konoplje jedan je od najvećih poljoprivrednih potencijala u Hrvatskoj, ali još uvijek je nedovoljno razvijen. Uz izlagače i domaće proizvođače možeš kušati čajeve i druge proizvode koje nude. Uz to poslušati predavanja o povijesti konoplje, genetici i svim zanimljivostima. 

planovi za vikend gdje izaći u Zagrebu zabava Odmor

Još vijesti