Galerija Totoro vježba jogu Najbolji krevet na svijetu Tipični dan ljubitelja životinja +2 Chester

Kućni ljubimci poboljšavaju kvalitetu života osobe kojoj su na brizi, ali oni su isto tako i velika odgovornost koju ne treba shvatiti olako. Procesom udomljenja pojedinac pristaje na odgovaranje o drugom živom biću koje će o njemu ovisiti, najčešće do kraja njegova života. I jedan kućni ljubimac velika je briga i zahtjeva puno vremena, a kako je živjeti s njih osam?

Volontiranje u udruzi za životinje „Hrabre njuške“ rezultiralo je time da studentica komunikologije, trenutno u stanu od 50 kvadrata ima 8 mačaka o kojima se brine sa svojim dečkom.

Puna kuća mačaka

Od 8 mačaka, četiri su njihove, dok za ostale ispunjavaju ulogu tete čuvalice i pružaju im privremeni dom tijekom perioda u kojem čekaju svoj zauvijek dom.

„Jedna maca je kod nas već godinu dana i najgore je to što kad ode i ja i dečko ćemo biti shrvani, ali jednostavno znamo da će joj biti bolje negdje gdje joj se vlasnici mogu više posvetiti jer je jako mazna po prirodi“, napominje.

 

 

Dnevni raspored

S ljubimcima, pogotovo s mačkama najvažnije je imati rutinu i dobro se organizirati. S obzirom na to da ne žive u velikom prostoru toliki broj životinja utječe na svaki aspekt njihovog života. Od svakodnevnog čišćenja zbog ogromne količine dlaka i razbacanog pijeska, do hranjenja tri puta dnevno, na sve se lako navikne, tvrde, jer kroz dan shvatiš koliko su ti zahvalne na svemu.

„Probudimo se i dogovorimo tko će nam napraviti kavu, a tko će nahraniti mace. Dok one jedu, mi se na miru razbudimo i pogledamo nekakav video ili epizodu serije. One najveći dio dana spavaju, tako da nisu prezahtjevne što se aktivnosti tiče, poigramo se s njima, pospremimo što imamo i do ručka smo mirni. Dogovorimo se tko će im dati ručak, a tko večeru, najčešće ovisno o obvezama koje imamo taj dan“, kazali su.

Maženje je dio čuvanja, koji im je najdraži. Naglašavaju da njihovi ljubimci imaju i terapeutski učinak na njih i znaju im popraviti i najtmurnije dane.

 

 

Financije su često problem

S obzirom na to da su studenti, plaćanje potrepština za životinje uvelike utječe na njihov budžet, ali njima to ne predstavlja veliki problem. Iako im udruga daje hranu i pijesak te plaća veterinarske račune za mačke koje čuvaju, na one koje su udomili troše dosta velik iznos novaca s obzirom na njihova primanja.

„Stvarno dosta trošimo, ali to nam ne predstavlja preveliki problem. Za osnovne potrepštine i njihovu hranu uvijek imamo, tako da nije tako strašno, ali velik dio naših primanja odlazi na njihovu hranu, pijesak, igračke i veterinarske račune“, zaključili su.

Zaključuju da je cijeli proces jako umarajuć, ali da se sve isplati kada shvatite da životinja zbog vas više nije na cesti ili na hladnoći i da ste joj pomogli doći do njezinog zauvijek doma.
 

Još vijesti