Nacionalni park Plitvička jezera

Listu 25 najljepših destinacija u Europi, koja se sastoji od neotkrivenih plaža, malenih gradova i već popularnih turističkih destinacija, nedavno je objavio turistički magazin Travel+Leisure.

„Iako nije teško naletjeti na (ili potražiti) fotogenično odredište, definiranje najljepših mjesta u Europi malo je teže jer ih ima jako puno“, tvrde autori.

Prvo mjesto je tako zauzela Villa Rufolo u talijanskom gradiću Ravello , za koju navode da svojim vrtovima, arhitekturom i pogledom na Tirensko more, hipnotizira svakog posjetitelja.

Na drugo mjesto ove liste stavili su plažu Egremni u Grčkoj, a na treće Nacionalnu palaču Pena koja se nalazi u Portugalu.

Palača Pena u Portugalu

Na deseto mjesto (ispred Rimskog Koloseuma) svrstali su Nacionalni park Plitvička jezera, a Dubrovačke gradske zidine zauzimaju 19 mjesto na ovoj listi.

Nacionalni park Plitvička jezera

„Obavezna aktivnost na svakom putovanju Biserom Jadrana, šetnja kultnim Dubrovačkim zidinama pruža posjetiteljima neusporediv pogled na njegove zaštitne utvrde, bastione i kule, prepoznatljive crvene krovne ploče, plavo mora i obližnje otoke“, izdvojili su.

Dubrovačke zidine

Na listi su se još našli gradovi i destinacije iz Italije, Španjolske, Crne Gore i drugih europskih zemalja.

Popis destinacija, sastavljen od strane Travel+Leisure magazina, možete pogledati na njihovoj stranici.

 

Najljepše europske destinacije Plitvička jezera Dubrovnik dubrovačke gradske zidine

Još vijesti