Tramvaj ZET-a

Jutros oko 11 sati dogodila se prometna nesreća u Zagrebu.

Na Aveniji Marina Držića tramvaj linije 2 „naletio” je na mušku osobu, kako javljaju iz PU zagrebačke za Dnevnik.hr.

Zbog ove strašne nesreće, na snazi je nova regulacija javnog, tramvajskog prijevoza, a za očekivati je da će neke linije kasniti.

Ovo nam potvrđuje i šokirana studentica koja se taman u vrijeme nesreće vraćala s predavanja na Fakultetu političkih znanosti. Kako kaže, čekala je na tri različite stanice, no ni na jednoj nije dočekala tramvaj.

Tramvaj čekala na tri različite stanice

Kao i uvijek, čekala je tramvaj broj 8 na Draškovićevoj, kojim se vraća kući. No, nakon što je sat vremena čekala „osmicu”, isprobala je i druge solucije.

„Nijedna linija nije vozila u smjeru Sopota, Zapruđa, Savskog mosta, dok su u suprotnom smjeru svi najnormalnije vozili. Ja sam čekala na tri različite stanice i nije dolazila nijedna petica, šestica, sedmica, a ni osmica“, rekla je studentica za MojFaks.

Situacija na mjestu nesreće

Nakon dugog čekanja, odustala je, i krenula pješke kući. No, putem doma svakako mora proći pored Autobusnog kolodvora u Zagrebu, gdje se i dogodila ova nesreća, pa nam je ispričala upravo izgleda situacija s mjesta događaja.

„Kod autobusnog su dvije ‘marice’ i jedan policajac na motoru koji stoji nasred ceste u jednoj traci i baš ništa se trenutno ne događa. Auti idu normalno, iako tramvaji ne voze, ali se ništa ne vidi da se događa s prugom niti na pruzi. Ogromne količine ljudi stoje na stanicama i nitko ne zna što se dogodilo, osim ako se nisu baš u tom trenutku našli tamo“, govori.

ZET nije obavijestio putnike preko aplikacije

Osim toga, napominje i da ZET nije pravovremeno obavijestio putnike koji koriste aplikaciju ZET info.

„U ZET aplikaciji nije pisalo ništa. Pisalo je samo da se promet normalizira. To mi je glupo jer su trebali napisati što se dogodilo i to na vrijeme te koji su obilazni pravci tramvaja ili autobusa“, smatra studentica.

Upravo zbog toga što nije znala o čemu je riječ, kući je krenula pješice. Tek nakon što se informirala na internetskim stranicama, saznala je što se dogodilo, a do doma je mogla stići autobusima koji voze umjesto tramvaja ili nekom drugom linijom koja se kreće obilaznim pravcima.

Iz ZET-a su ipak putnike obavijestili o tome da tramvajske linije 2, 5, 6, 7 i 8 prometuju izmijenjenim trasama. Linija 2 od Savišća prema Črnomerca prometuje preko Ulice grada Vukovara i Savske ceste, linija 5 iz Prečkog vozi Savskom cestom, Vodnikovom ulicom i preko Glavnog kolodvora do Dubrave, linije 6 i 8 prometuje skraćeno do Žitnjaka, odnosno Heinzelove ulice.

Linija 7 od Autobusnog kolodvora vozi Ulicom grada Vukovara i Savskom cestom do Savskog mosta. U povratku sa Savskog mosta linija 7 prometuje Savskom cestom do Glavnog kolodvora i Šubićevom ulicom do Dubrave.

U promet su uključena dva autobusa koja voze na dionici od raskrižja Držićeve i Ulice grada Vukovara do Zapruđa.

Strašna nesreća dogodila se prošle nedjelje na autobusnom stajalištu u Bratislavi. Tragedija na početku akademske godine: Pijani vozač usmrtio petero studenata na autobusnoj stanici u Bratislavi

Čini se da krivica nije na jednom vozaču... [VIDEO] Snimka sudara u Zagrebu posvađala vozače: Tko je kriv za nesreću – crni, bijeli ili neki treći automobil?

Zagreb javni prijevoz ZET Prometna nesreća ispovijest tramvaj

Još vijesti