Pobjednička ekipa

Na Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, održan je 10. tradicionalni međunarodni studentski energetski kongres (ASEC 2023). Manifestaciju je organizirala studentska sekcija međunarodne udruge SPE (Society of Petroleum Engineers), a RGNF ekipa je osvojila brončanu medalju i na taj način se plasirala na finale Svijeta u SAD-u, stoji na rgn.unizg.hr.

Članovi pobjedničke ekipe su Ivan Velić, Stipe Šućur, Luka Zrilić i Filip Mateševac, studenti prve i druge godine diplomskog studija naftnog rudarstva na RGNF-u. Prvo mjesto je osvojila ekipa SPE Student Chapter - IFP School iz Francuske dok je drugo mjesto osvojila ekipa SPE Petroleum-Gas University of Ploiesti Student Chapter iz Rumunjske. Sve tri ekipe plasirale su se na prvenstvo Svijeta među 32 ekipe, a natjecanje će se održati u listopadu u teksaškom gradu San Antonio.

U sklopu kongresa održano je prvenstvo Europe u studentskim radovima na prijediplomskoj, diplomskoj i doktorskoj razini. Ono što je pobudilo najveći interes stranih i domaćih studenata je prvenstvo Europe u kvizu znanja pod nazivom Petrobowl na kojem su sudjelovale ekipe s 13 europskih sveučilišta.

Odličan plasman i uspjeh ovih studenata povećao je vidljivost i prepoznatljivost ovog fakulteta i Sveučilišta u Zagrebu.

Rudarsko-geološko-naftni fakultet energetski kongres Pobjednička ekipa Brončana medalja Natjecanje

Još vijesti