Radno vrijeme blagajne je skraćeno zbog praznika u četvrtak.

O fleksibilnom radnom vremenu Studentskog centra u Zagrebu se već nekoliko puta raspravljalo. Zašto fleksibilnom? Zagrebački studentski centar je poznat po skraćivanju radnog vremena i maksimalnom spajanju blagdana i praznika s vikendima.

Krajem listopada prošle godine su postali tema rasprave kada su objavili da rade skraćeno u petak, 28. listopada zbog blagdana Svih Svetih koji je bio u utorak, 1. studenog.

Ni ovoga puta nisu razočarali. Naime, Student servis u srijedu, 21. lipnja radi do 15 sati, kao i inače. U četvrtak, 22. lipnja se obilježava Dan antifašističke borbe, a Student servis neće raditi. U petak, 23. lipnja, dan nakon neradnog dana, Student servis će raditi skraćeno, do 13 sati. Vjerujemo da mnogim studentima ta dva sata znače puno jer je u Student servisu uvijek ogromna gužva.

Studenti koji žive u zagrebačkim domovima su primijetili kako je radno vrijeme blagajne i skladišta redovito skraćeno kada se bliži neradni dan. Primjerice, u studentskom domu Cvjetno naselje je osvanula obavijest kako blagajna i skladište neće raditi u četvrtak ni u petak. U srijedu, dan prije neradnog dana, rade skraćeno. Točnije, i skladište i blagajna će raditi do 13 sati, umjesto do 15 sati.

Skraćeno radno vrijeme blagajne i skladišta.

Javili smo se Studentskom centru i pitali ih za komentar i konkretan razlog zašto se dan prije praznika radi skraćeno kad su si već spojili praznik u četvrtak s petkom. Rekli su nam da u petak, 23. lipnja radnici Studentskog centra u Zagrebu koriste kolektivni godišnji odmor u radnim jedinicama gdje je to moguće.

„Prema procjenama, većina studenata stanara studentskih domova tijekom vikenda odlazi, dok se manji broj zadržava u studentskim domovima. Ovo je još više izraženo tijekom produljenih vikenda poput ovog nadolazećeg. Stoga se i radnicima omogućuje odmor. Kako bi nagradili naše radnike, dobar dio njih putuje sa svojim obiteljima, Studentski centar u Zagrebu omogućuje skraćeni rad uslijed nadolazećih praznika i blagdana u svim radnim jedinicama gdje poslovni procesi neće trpjeti“, rekli su nam iz Studentskog centra.

Radno vrijeme zagrebačkih menzi na Dan antifašističke borbe možete provjeriti ovdje.

Studentski Centar Neradni dan Student servis praznik skraćeno radno vrijeme produženi vikend

Još vijesti