Grad Novska

Sisačko-moslavačka županija uskoro će postati prepoznatljiva po novom objektu čija se izgradnja tek planira. Naime, u planu je izgradnja „Kampusa gaming industrije“ u Novskoj koja će se sastojati od raznih korisnih i zanimljivih sadržaja za sve dobne uzraste.

Tako će u sklopu „Kamping gaming industrije“ biti izgrađeni prostori za nove studije, studentski i učenički dom, Poduzetnički inkubator s arenom koja će imati čak 4000 sjedećih mjesta i drugi. Planira se pokrenuti petogodišnji visokoobrazovni program koji će godišnje brojiti 50-ak studenata, ako i srednjoškolski program s 24 učenika na godišnjoj razini, kako piše Grad Novska na svojim službenim web stranicama.

Ovaj projekt dio je Programa društvene i gospodarske revitalizacije potpomognutih područja Sisačko-moslavačke županije pogođenih potresom, a prijedlog za to usvojen je na 93. sjednici Vlade Republike Hrvatske. Projekt se dijeli na dva segmenta, jedan koji je vezan uz obnovu nakon potresa, a drugi za poticanje razvoja konkurentnosti županije.

U planu i izgradnja studentskog restorana

Tako je i jedan od programa projekta izgradnja ovog kampusa čija je vrijednost čak 375,5 milijuna kuna, kako iz grada Novske objavljuju na svojim službenim web stranicama. Time se želi poticati razvoj činitelja konkurentnosti županije, kao i, naravno, raditi na obnovi i ublažavanju posljedica potresa.

Planira se izgraditi i menza, sportska dvorana te konferencijske dvorane koje će služiti svim profesorima, studentima i drugim djelatnicima.

„Naših 67 novootvorenih poduzeća generira stotinjak radnih mjesta, dok u kampusu očekujemo otvorenje 80 radnih mjesta i još minimalno 250 start up-ova, kao i brojne investicije iz inozemstva. Mi smo prije nekoliko godina iskoristili priliku i u našoj županiji razvili sasvim jednu novu i modernu industrijsku granu – industriju videoigara. Ona konstantno bilježi rast i to je bio naš povod da se okrenemo u tom smjeru“, objasnio je direktor Razvojne agencije SIMORA, Mario Čelan.
 

kampus gaming industrije Sisak razvoja agencija SIMORA Poduzetnički inkubator studentski smještaj sisak

Još vijesti