YouTube

YouTube najavljuje velike promjene u svojem poslovanju koje bi trebale utjecati na njihov profit, a zasigurno će utjecati i na korisnike ove digitalne platforme.

Naime, u posljednje vrijeme YouTube se suočava sa značajnim gubicima u vidu pada prihoda njihova poslovanja. Zbog toga, planiraju uvesti određene mjere kojima će svoje poslovanje vratiti na staro, a jedno od njih je uvođenje i dodatnih oglasa tijekom videozapisa koji će im donijeti prihode.

Povećanjem broja oglasa tijekom reproduciranja videa žele privući više korisnika na svoju Premium opciju bez oglasa, a samim time i zaraditi više novaca od oglašivača.

Mjera za one koji koriste blokatore oglasa

No, osim toga, YouTube će uvesti i mjeru koja se tiče onih korisnika koji koriste blokatore oglasa kako im se ne bi prikazivali tijekom gledanja videa na ovoj digitalnoj platformi.

Svi koji koriste blokatore oglasa, poznatije kao ad blockere, YouTube je već počeo upozoravati skočnim prozorom u kojem se prikazuje obavijest: „Video reprodukcija će biti blokirana nakon 3 videa – čini se da možda koristite program za blokiranje oglasa. Reprodukcija videozapisa bit će blokirana osim ako je YouTube dopušten ili je blokator oglasa onemogućen“.

Neki korisnici ovu obavijest već su primili, kako piše India Today. YouTube zahtjeva od svojih korisnika da ili ugase blokatore oglasa ili se moraju pretplatiti na Premium opciju YouTubea kako bi uklonili sve reklame i oglase koji se inače prikazuju.

„Provodimo mali eksperiment“

Prema India Today, YouTube je potvrdio ove promjene, a i oglasili su se u priopćenju.

„Provodimo mali eksperiment na globalnoj razini koji potiče gledatelje s uključenim programima za blokiranje oglasa da dopuste oglase na YouTubeu ili isprobaju YouTube Premium“, rekli su.

Nova StudiGO epizoda otkriva kako je to studirati u studentima najzanimljivijoj Erasmus destinaciji!


 

youtube ad blocker blokator oglasa blokiranje youtube korisnika

Još vijesti