ZET autobus

Na sveopće veselje, ZET je objavio kako će od ponedjeljka, 16. siječnja, pojačati polaske na „zloglasnoj” liniji 109 na ukupno 11 autobusa kako bi povećali frekvenciju vožnje i poboljšali uslugu za građane.

Ova odluka je stupila na snagu nakon što su s portala Zagreb.info pitali ZET imaju li plan rješavanja problema velikih gužvi na toj liniji.

„U proteklom razdoblju autobusna linija 109 (Črnomerec – Dugave) povremeno je nažalost odstupala od prometnog plana, zbog okolnosti poput radova i s njima povezane posebne regulacije prometa na Jadranskom mostu. Upravo je zbog radova i posljedično prekida tramvajskog prometa preko Jadranskog mosta u promet uvedena i izvanredna linija 615, koja povezuje Savski most i Trnsko, kako bi se dodatno rasteretila autobusna linija 109“, odgovorili su iz ZET-a na upit.

„No svjesni smo problema i ulažemo napore da se iznađu dodatna rješenja za bolju prometnu povezanost na području Novog Zagreba.U tom smjeru, ZET će od ponedjeljka, 16. siječnja, pojačati liniju 109, na ukupno 11 autobusa, kako bi se u vrijeme prometnog opterećenja povećala frekvencija polazaka, i time poboljšala usluga za građane“, dodali su.

O gužvama na liniji 109 su pisali već prije jer se putnici žale na loše uvjete, pogotovo posljednjih mjeseci zbog radova na Jadranskom mostu. Naime, tramvajske linije 7 i 14 već neko vrijeme ne voze preko Jadranskog mosta.

„Tko ima kamence ili išijas, može odmah na hitnu...”

Umjesto toga je uvedena autobusna linija 615 Trnsko-Savski most. Međutim, kako linija 615 zahtijeva presjedanja, građanima je linija 109 bolja opcija. Ipak, mnogi iz iskustva znaju da je putovati ovom linijom vrlo stresno i frustrirajuće.

„Ne voze po voznom redu. Nema busa po pola sata, a onda dođu tri jedan za drugim. Totalni cirkus. Ljudi nakrcani kao stoka, ljeti se nemre udahnut koliko je zagušljivo i vrelo, a zimi grijanje radi kao da je vani pola metra snijega. Kad prolazi nadvožnjak kod kazališta ‛Trešnja’ pukne u onu rupu na cesti s kotačem svaki put bez iznimke, tko je imao bubrežne kamence ili išijas, može ravno na hitnu nakon toga“, ispričala je putnica za portal Zagreb.info.

„Ne postoji odvratnija linija...”

„Strava i užas, preskakanje reda vožnje konstantno, a već na trećoj stanici od početne se ne može više ući unutra…”, istaknula je još jedna putnica.

„Doslovce ne postoji odvratnija linija od 109. Stalno kasni (ako uopće i dođe), redovito preskaču po dvije, tri rute, prljavi i polupotrgani autobusi, a o krcatosti da ne pričam“, požalila se jedna korisnica ZET-a.

Nadajmo se da je gužvama konačno došao kraj. Naravno, vrijeme će pokazati.

zvor: Zagreb.info

Još vijesti