Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

BEST Zagreb organizira EBEC Zagreb – Dane inženjera

MojFaks | Događanja, 27.02.2012.BEST Zagreb organizira EBEC Zagreb – Dane inženjera

Udruga studenata tehnoloških fakulteta BEST Zagreb organizira EBEC Zagreb – Dane inženjera, koji će se održati od 6. do 9. ožujka na Fakultetu elektrotehnike i računarstva te na Građevinskom fakultetu u Zagrebu.

Bolja konkurentnost na tržištu rada i stjecanje novih iskustava

Projekt će studentima Sveučilišta u Zagrebu omogućiti bolju konkurentnost na tržištu rada kroz upoznavanje tvrtki, primjenu inženjerskih znanja i vještina sudjelovanjem na natjecanjima, te stjecanje novih iskustava kroz znanstveno popularna predavanja i treninge. Primarni cilj događaja je čvršće povezivanje Sveučilišta, tvrtki i studenata.

EBEC Zagreb – Dani inženjera je prva od tri razine EBEC-a (European BEST Engineering Competition), a ovaj projekt posebnim čini to što ga organiziraju studenti za studente!

Prvi dan EBEC Zagreb - Dana inženjera održat će se Company Day, manifestacija na kojoj će se okupiti tvrtke, predstaviti studentima putem štandova i prezentacija i tako im dati priliku da boje upoznaju područje njihovog rada i djelovanja, te ostvare kontakt i potaknu ih na buduću suradnju, s naglaskom na zapošljavanje u struci. Na Company Day-u predstavit će se tvrtke kao što su Microsoft, Alstom Hrvatska, Systec Automation, te Siemens i VIP.

Osim predstavljanja tvrtki, studenti će moći slušati predavanja vrhunskih predavača s temom iz područja najnovijih tehnoloških dostignuća, i radionicama na kojima će se moći savladati vještine potrebne u svakodnevnom studentskom životu, kao što su pisanje životopisa, motivacija, prezentacije, vođenje projekata i timski rad.

Natjecanje će se održati treći i četvrti dan u kategorijama:


Case Study - studija slučaja u kojemu se pred timove stavlja realan ili imaginaran problem iz područja tehnologije ili menadžmenta te se nakon višesatnog timskog rada prezentiraju i uspoređuju rješenja problema te iznose načini i metode rada u rješavanja konkretnog slučaja. Ove godine studenti će imati priliku pokazati svoje vještine na čak 2 Case Studyja. Jedan u organizaciji Siemensa, a drugi VIP-a.

Team Design - kategorija u kojoj studenti koristeći svoje znanje i kreativnost imaju zadatak konstruirati napravu koja će moći samostalno u zadanom periodu izvršiti unaprijed zadanu radnju.

Pobjednički timovi iz obje kategorije predstavljat će Sveučilište u Zagrebu na regionalnom natjecanju koje će se održati u Grazu. U regiji Central natječemo se s timovima iz Austrije, Slovačke, Češke, Mađarske te Slovenije. Završna razina natjecanja, EBEC 2012, održat će se od 1. do 8. kolovoza 2012. u Zagrebu.

BEST Zagreb je neprofitna studentska organizacija, a dio je međunarodne organizacije Board of European Students of Technology (BEST) koja okuplja studente tehnologije s 90 sveučilišta iz cijele Europe, s ciljem njihova uključivanja u izazovne međunarodne projekte kao što su stručni seminari, treninzi, radionice, kulturne razmjene te inženjerska i stručna natjecanja.

Detaljnije informacije o prijavama i rasporedu možete pronaći na www.best.hr/dani-inzenjera.


studentiprojektnatjećanjeinžinjeriBEST ZagrebKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se