Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

4. paviljon nije zaboravljen: Studentski zbor u Roku prikuplja pomoć za studente – pridruži se i ti!

MojFaks | Događanja, 28.02.2017.4. paviljon nije zaboravljen: Studentski zbor u Roku prikuplja pomoć za studente – pridruži se i ti!

Prošli tjedan je bio težak za stanovnike četvrtog paviljona iz doma Cvjetno jer im je požar priuštio mnogo stresa, a nekolicini i veliku materijalnu štetu. No, njihove brige lakše su jer kolege iz Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu organiziraju prikupljanje donacija kako bi proces oporavka prošao što bezbolnije.

Zagrebački Studentski zbor sutra u Clubu Roko organizira akciju "Studenti za studente" kako bi pomogli studentima čije su sobe, a samim time i osobne stvari, izgorjele u prošlotjednom požaru.

Kako bi se kolegama život što prije vratio u normalu, ekipa iz Studentskog zbora odlučila je pomoći organizacijom ovog događanja, a pomoći mogu i svi studenti koji taj dan dođu u Roko i doniraju nešto novca u kutiju koja će se nalaziti pred ulaznim vratima.

Dođite u Roko i pomozite u skladu sa svojim mogućnostima


Članovi Zbora vjeruju da studenti neće ostati ravnodušni prema svojim kolegama i da će donirati novac u skladu sa svojim mogućnostima te pokazati solidarnost i veliko srce. Osim toga, aktivnim sudjelovanjem i potporom kolegama razbit će mit o tome da su studenti "pasivna masa".


Izvor: Facebook@Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu


Ministarstvo pomoglo jednokratnom uplatom u iznosu od 4 tisuće kuna


"Ovom akcijom cilj je pokazati da studenti četvrtog paviljona nisu zaboravljeni te da su im ostale kolege spremne pomoći dok se ne izvrši očevid i realizira uplata obećana od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja i Studentskog centra. Upravo smo održali sastanak sa sanacijskim upraviteljem, gospodinom Mirkom Bošnjakom koji nam je potvrdio da je Studentski centar uplatio novac kojeg je osiguralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Kolege koje su dostavile broj računa dobili su jednokratnu isplatu od 4 000 kuna. Ostalim kolegama će ta svota biti uplaćena čim dostave broj računa", rekao nam je Mate Vukšić, stručni suradnik u Studentskom zboru.

Club Roko je studentima ustupio besplatan prostor za održavanje akcije, a Mate ne sumnja da će akciju podržati i novčanom donacijom. Svi zainteresirani za ovaj humanitarni događaj mogu detalje pogledati na linku.

Ivana Petrić
foto: Facebook@Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu


Studenti za studenteakcijaStudentski zborKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se