Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Mljac! Festival kave i čokolade uskoro stiže u Zagreb

MojFaks | Događanja, 16.01.2014.Mljac! Festival kave i čokolade uskoro stiže u Zagreb

Bez kava i čokolade ne možemo više zamisliti život. Sve generacije ljubitelja ovih slatkih i tamnih užitka ponovno će doći na svoje jer Zagreb od 6. veljače postaje glavni grad Carstva čokolade i kave! Na Zagreb Coffee & Chocofestu moći ćete vidjeti i (na)učiti kako se rade vrhunske čokolade i kave, igrati se njima, kuhati i degustirati ih, te kupiti brojne proizvode i pri tom se odlično zabaviti.

Festival kave i čokolade počinje 6. veljače u prostorima Hrvatskog društva likovnih umjetnika (bivša džamija) na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu!

Atrakcije Festivala bit će i svjetski poznati umjetnici! Karen Eland, mlada talentirana slikarica iz SAD-a, među prvima u svijetu počela je slikati kavom i čokoladom. Njezina forma Coffee art je sofisticirana tehnika slikanja vodom i espressom kojom pre-slikava neka od najpoznatijih djela likovne umjetnosti (Djevojka sa bisernom naušnicom, Mona Lisa, Posljednja večera, itd.). Na Festivalu će se predstaviti izložbom svojih radova te uživo slikati kavom i čokoladom.

Albanski umjetnik Saimir Strati Strati jedan je od najpoznatijih svjetskih umjetnika iz područja tehnike mozaika. Stvorio je neke od najoriginalnijih i najimpresivnijih mozaika u povijesti i za svoja djela osvojio 7 Guinnessovih svjetskih rekorda i međunarodnu slavu. U radu koristi i materijale poput umjetnih noktiju, čačkalica, vijaka, ljuski jaja, školjki, CD, zrna kave, porculan i ogledala. 2006. godine šokirao je svijet umjetnosti gigantskim mozaikom Leonarda da Vincija koji je napravio koristeći umjetne nokte. 500,000 komada umjetnih noktiju i 24 dana bilo je dovoljno da Strati dobije svog prvog Guinnessa. Za mozaik pod nazivom „Jedan svijet, jedna obitelj, jedna kava“ u kojem 5 likova predstavlja 5 kontinenata koristio je milijun zrna kave. Mozaik je imao promjer 25m2 i težinu od 140 kg. Saimir Strati će na Festivalu uživo raditi mozaike od različitih vrsta zrna kave.Bit će organizirana i tradicionalna humanitarna akcija Festivala, a ambiciozniji sladokusci i kavoljupci moći će se okušati u zabavnim nagradnim igrama te učiti u radionicama vrhunskih majstora čokolade i barista. Festival u subotu 8. veljače ostaje otvoren do ponoći pod nazivom „Groznica subotnje Coffee & Choco večeri“!

A kakav bi to Festival bio bez prave gatare: „sretnicima“ će sudbinu iz šalice proricati i naša profesionalna gatara iz kave gđa. Galina Dmitri koja će svima koji budu imali hrabrosti priopćiti neke zanimljivosti iz budućnosti ... Festival će završiti u nedjelju 9. veljače s Dječjim danom na kojem će najmlađi uživati u izradi figurica od jestive ticino mase, te zabavnim čokoladnim čarolijama i vragolijama.

Zagreb Coffee & Chocofest održava se pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba g. Milana Bandića i Turističke zajednice Grada Zagreba i okuplja manje i srednje proizvođača iz  Hrvatske, Slovenije i Rusije. Program Festivala možete pratiti na zagreb-coffee-chocofest.com  i Facebooku.


zagreb. čokoladakavafestivalKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se