Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Najpoznatija studentska a capella skupina koncertom pomaže bolesnoj djevojčici

MojFaks | Događanja, 29.03.2017.Najpoznatija studentska a capella skupina koncertom pomaže bolesnoj djevojčici

U utorak 4. travnja studentska a cappella skupina A.K.A. Crescendo po prvi put organizira vlastiti koncert u novoj koncertnoj dvorani zadarske Kneževe palače.

Njihove a cappella obrade obuhvaćaju široki spektar glazbenih žanrova, od pjesama kao što su Amazing Grace, preko Dvonikove Afrike pa sve do Eye Of The Tiger, ovi studenti uvijek su spremni na nove glazbene izazove.

Od prošle godine A.K.A. Crescendo se može pohvaliti da je jedni dobitnik slavnog "Golden Buzzera" u emisiji Nove Tv - SUPERTALENT te prestižnih nagrada kao što su Nagrada Grada Zadra i Rektorova nagrada.

Na koncertu će im se pridružiti i njihovi prijatelji, talentirani studentski trio iz Zagreba - Amaterapeuti, vokalno instrumentalni sastav koji aktivno djeluje od 2015. godine, a u radu ih vodi uvjerenje da prava frekvencija i prava riječ čine srž pravog ozračja. S fokusom na vokalnu izvedbu probranog repertoara sačinjenog od obrada manje i više popularnih pjesama pozitivne i/ili nostalgične tematike i/ili zvuka žele, prije svega, stvoriti ljekovitu atmosferu.

Osim instrumentalnih i a cappella izvedbi ovaj koncert pod nazivom "Tonka, reci more", ima i posebnu priču.

Devetogodišnja djevojčica Tonka Jerković do sada je preživjela dva moždana udara koji su posljedica bolesti moyamoya, iznimno rijetke bolesti krvnih žila u mozgu koja je suvremenoj medicini velika nepoznanica. Događa se da se potpuno zdrava žila u mozgu (medicini iz nepoznatih razloga) počne iznenada sužavati. I proces, na žalost, ne prestaje dok se žila potpuno ne zatvori. Posebno težak je bio drugi moždani udar kada je Tonka ostala nepokretna, bez mogućnosti govora, gutanja i žvakanja.

Za Tonku, kojoj je jedna od želja da ponovno zapjeva, su već bile organizirane dvije humanitarne akcije od kojih je jedna bila pod nazivom "Tonka reci cvrčak" u Kinu Europa u Zagrebu te je ovaj koncert u Zadru svojevrstan "morski" nastavak.

Iako je ulaz slobodan, zbog iznimno teškog Tonkinog stanja, te dugotrajne i skupe terapije, mladi studenti su odlučili pokušati prikupiti što više dobrovoljnih priloga za Tonku u kutiji koja će čekati goste na samom ulazu.

Više pročitajte ovdje.

L.B./izvor: Zadarski list
foto: Facebook@A.K.A. Crescendo


A.K.A. Crescendohumanitarni koncertTonka JerkovićZadarKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se