Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

I ove godine studenti daruju krv: budi faca, sudjeluj i počasti se besplatnim ručkom u menzi

MojFaks | Događanja, 05.12.2016.I ove godine studenti daruju krv: budi faca, sudjeluj i počasti se besplatnim ručkom u menzi

Jedna od humanijih gesta koju možemo učiniti jest darivati krv, a to znaju i splitski studenti koji i ove godine organiziraju studentsko darivanje krvi.

Udruga studenata grada Splita već petu godinu za redom organizira "Veliko studentsko darivanje krvi" pod geslom "Budi faca i sudjeluj".

Svi studenti koji su darovali krv će moći besplatno klopati u studentskoj menzi, a ovaj događaj se organizira svake godine pred same blagdane kako bi se humanost odmah vidjela na djelu. Ivan Lukšić iz Udruge studenata grada Splita kaže da se prošle godine skupilo 168 donacija te da je to poticaj studentima da kasnije kao "odrasli" ljudi ostanu darivatelji.


Izvor: Pixabay

"Dosta je studenata došlo darivati krv prošle godine, a neki nisu to mogli nažalost učiniti iz različitih razloga, ali skupili smo 168 donacija. Studenti koji sada daruju krv kasnije postanu redoviti darivatelji, ista stvar se dogodila meni jer kada sam prvi put dao krv znao sam da ću to činiti i kasnije. Ovo blagdansko vrijeme je idealno da naši studenti pokažu svoju humanu stranu što i rade svake godine", rekao je Lukšić.

Svi zainteresirani studenti mogu sudjelovati u akciji "Veliko studentsko darivanje krvi" te dati krv 8. prosinca u prostorijama zagrebačkog Studentskog centra (Savska 25) od 10 do 18 sati.

Ivana Petrić
foto: Udruga studenata grada Splita


veliko studentsko darivanje krvidarivanje krviUdruga studenata grada SplitaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se