Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Ni Werther nije patio kao hrvatski studenti: Što je program 'Patnje mladih studenata'?

MojFaks | Događanja, 09.12.2016.Ni Werther nije patio kao hrvatski studenti: Što je program 'Patnje mladih studenata'?

Studenti znaju da je vrijeme provedeno u srednjoj bilo lijepo, a vrijeme provedeno na fakultetu, koliko god bilo lijepo i uzbudljivo, često popraćeno stresom i 'kidanjem' živaca.

Osim stresa pred ispite, pritiska u vezi pisanja seminara i praznih džepova, studenti moraju proživljavati još stvari koji ih bacaju u totalnu patnju. Upravo to shvaćaju s Odsjeka za psihologiju osječkog Filozofskog fakulteta pa su kroz suradnju sa Psihološkim savjetovalištem i Centrom za kvalitetu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera odlučili provoditi program namijenjen podršci u studiranju i nošenju s akademskim stresom pod naslovom "Patnje mladih studenata".

Ciljevi ovog zanimljivog programa su podučiti studente vještinama i strategijama koje im mogu pomoći da svladaju akademske izazove te da budu pod manjim stresom i zadovoljni životom tijekom studija, ali i kasnije. "Patnje mladih studenata" sastoji se od šest radionica u trajanju od 90 minuta, a studenti mogu sudjelovati u cjelokupnom programu ili samo u segmentima koji ih zanimaju.


Izvor: Shutterstock

Ove radionice održat će se utorkom i četvrtkom u prostorijama Centra za kvalitetu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Ulici cara Hadrijana 10c u Osijeku. Utorkom će radionice biti u vremenu od 16 do 17:30 sati, a četvrtkom od 13 do 14:30.

Više o radionicama i programu možete saznati na linku.

Ivana Petrić
foto: Shutterstock


Patnje mladih studenatasveučilište u osijekuosijekKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se