Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Prošle godine svi su poludjeli za Adventom u Zagrebu, a evo zašto će ove godine biti još bolji

MojFaks | Događanja, 08.11.2016.Prošle godine svi su poludjeli za Adventom u Zagrebu, a evo zašto će ove godine biti još bolji

Bez obzira na to što je Advent u Zagrebu prošle godine pokorio one u Beču i Pragu, ove godine se očekuje još više posjetitelja. Naime, novost je to da će se ovaj sajam preseliti iz strogog centra grada i u druge dijelove te tako dati potpuni doživljaj svim posjetiteljima.

Od Adventa ovoga puta neće pobjeći niti drugi dijelovi grada, a najzanimljivije je to što će i tunel Grič biti mjesto božićnog druženja. Ono što je nas posebno zanimalo jest, kakva je ponuda ove godine kada je riječ o mladima i studentima, a moramo priznati da organizatori nisu zakazali.

Od 16. do 24. prosinca studenti mogu prošetati tunelom Grič te posvjedočiti pravoj božićnoj bajci i uživati u zanimljivim 3D instalacijama na stropu te zanimljivoj glazbi koja će biti prilagođena prostoru i njegovoj akustici.

Jedna od novina ovogodišnjeg Adventa jest adventsko izdanje zagrebačkih Dvorišta, manifestacije koja inače ljeti otvara vrata građanima i turistima kako bi uživali u starim i lijepim dvorištima, dok slušaju klasičnu glazbu i druge zanimljive izvedbe. Dvorišta u zimskom izdanju možete obići od 3. do 23. prosinca, a lokacije su: palača Amade (Hrvatski prirodoslovni muzej) u Demetrovoj 1, palača Balbi (Staroslavenski institut) u Demetrovoj 11, Muzej grada Zagreba u Opatičkoj 20, Hrvatski institut za povijest u Opatičkoj 10.


Izvor: adventzagreb.hrIzvor: adventzagreb.hr

Studenti koji žele susresti druge mlade koji su njihovi istomišljenici te se s njima podružiti, to mogu učiniti tijekom Fuliranja
koje se odvija u Tomićevoj i Kurelčevoj ulici. Kod Uspinjače počinje ta čarolija spajanja kulture i zabave pa vas zato ondje očekuje mnoštvo inovatora sa zanimljivim sadržajima za sva osjetila. Tradicionalno zagrebačko Fuliranje odvija se od 26. studenog do 8. siječnja.

Naravno, i ove godine će nezaobilazna špica Adventa biti na Zrinjevcu i na Tomislavcu gdje će biti Ledeni park. Studenti mogu lako pobjeći od realnosti samo ako krenu putem Zrinjevca gdje će ih čekati različite tradicionalne i blagdanske delicije, a u ovu božićnu realnost možete pobjeći od 26. studenog do 8. siječnja. S druge strane, Ledeni park će vam omogućiti da se krećete i po najvećoj zimi te pokušate izvesti elegantnu piruetu. Za one koji nisu sigurni niti kako stati na klizaljke tu su instruktori klizanja koji će svima uskočiti, a ovo klizalište bit će otvoreno kada i čarolija na Zrinjevcu.


Izvor: adventzagreb.hr

Za studente koji ne žele samo stajati skrštenih ruku i ispijati svoje kuhano vino, na Trgu žrtava fašizma, za vrijeme Adventa održavat će se Artomat, odnosno brojne edukativne i kreativne radionice i performansi. Osim toga, svi posjetitelji će moći uživati u djelima brojnih umjetnika te će se ondje raspravljati o nekonvencionalnoj umjetnosti. Ovaj neobičan i zanimljiv događaj održat će se od 16. do 23. prosinca.

K tome, u Oktogonu će se odvijati Modni advent kojeg trebaju posjetiti svi zaljubljenici u krpice, a zanimljiv program u sklopu Adventa moći će se pronaći i u Muzeju suvremene umjetnosti.


Izvor: adventzagreb.hr

Očito su se organizatori Adventa u Zagrebu ove godine osobito potrudili jer se sada slobodno može reći da ima za svakoga po nešto, a osobito za mlade i studente.

Ivana Petrić
foto: adventzagreb.hr


Adventadvent u ZagrebuZagrebKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se