Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Riječki studenti organiziraju humanitarnu akciju ukrašavanja božićnih kuglica

MojFaks | Događanja, 01.12.2016.Riječki studenti organiziraju humanitarnu akciju ukrašavanja božićnih kuglica

Udruga riječkih studenata biotehnologije pod pokroviteljstvom Grada Rijeke organizira hvale vrijednu blagdansku akciju naziva 'Rijeka dobrih želja'.

Ova akcija sastoji se od "Kuglica dobrih želja" te "Lampiona dobrih želja", a građanima se pruža prilika da istovremeno budu kreativni i humani.

Od 1. do 2. prosinca građani i posjetitelji Rijeke mogu sudjelovati u "Kuglicama dobrih želja" na božićnoj kućici na poznatom Korzu. Od jutarnjih sati ondje će biti studenti s različitih fakulteta u ulozi volontera koji će čekati Riječane i pomoći im u izradi kuglica.

Oni koji doniraju 20 kuna će dobiti praznu kuglicu koju će ukrasiti, a ono što je unikatno jest njihova želja koja će stajati unutra. Kuglicama će građani moći okititi gradski bor, a za akciju je pripremljeno 300 kuglica. K tome studenti pozivaju Riječane s društvenih mreža da na svojim različitim profilima koriste hashtag #rijekaljubavi kada budu stavljali fotke svojih kuglica.


Izvor: Facebook@Rijeka Dobrih Želja

Prikupljeni novac donirat će se Centru za autizam, a iskoristit će se za gradnju sezonskog parka za štićenike Centra. Voditeljice projekta Karla Pavlović i Lea Radošević posebno su se zahvalile gradonačelniku Rijeke Vojku Obersnelu i samom gradu što je ova akcija omogućena.

No, kada je o humanitarnim akcijama riječ, nisu zakazali niti zagrebački studenti pa je tako Andrea Kasun, stanarka doma dr. Ante Starčević, organizirala humanitarnu radionicu izrade božićnih kuglica za Udrugu "Jak kao Jakov". To je humanitarna udruga koja pomaže djeci oboljeloj od malignih bolesti, a izradom i prodajom ukrasa pomažu djeci.


Djevojke izrađuju ukrase u Studentskom domu dr. Ante Starčević... foto: Facebook@Jak kao JakovFoto: Facebook@Jak kao Jakov

Što god netko komentirao za mlade studente, ne može poreći da se u njima kriju pravi humanitarci velikog srca.

Ivana Petrić
foto: Pixabay


humanitarna akcijabožićni ukrasistudentiKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se