Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

SAD kao lider u međunarodnom obrazovanju: evo koliko hrvatskih studenata studira 'preko bare'

MojFaks | Događanja, 15.11.2016.SAD kao lider u međunarodnom obrazovanju: evo koliko hrvatskih studenata studira 'preko bare'

Cilj ovog događanja je istaknuti važnost i prednosti akademske mobilnosti i internacionalizacije obrazovanja.

Institut za razvoj obrazovanja (IRO), jedini ovlašteni EducationUSA centar u Hrvatskoj u suradnji s Američkim veleposlanstvom u Zagrebu, obilježava 17. Tjedan međunarodnog obrazovanja održavanjem besplatnih obrazovnih savjetovanja o studiranju u SAD-u te online sajmom na kojemu će se predstaviti više od 120 vrhunskih američkih sveučilišta.

...Što Trumpova pobjeda znači za hrvatske studente koji žele na razmjenu u SAD?...


SAD je i dalje svjetski lider u međunarodnom obrazovanju s preko 4.600 akreditiranih visokih učilišta, 20,2 milijuna upisanih studenata godišnje te rekordnih 1,043,839 međunarodnih studenata u akademskoj godini 2015./16.

Broj međunarodnih studenata u SAD-u samo je od prošle godine porastao za izuzetnih 7,1%, a najtraženiji studijski programi na američkim sveučilištima su inženjerski smjerovi i poslovno upravljanje, a po broju međunarodnih studenata prednjače savezne države Kalifornija, New York i Texas.SAD se nalaze na petom mjestu po broju hrvatskih studenata koji studiraju u inozemstvu, s 527 hrvatskih studenata na američkim visokim učilištima u ak. god. 2015./16. Više od polovine hrvatskih studenata u SAD-u pohađa preddiplomski studij.

Zanimljivo je spomenuti kako je broj američkih studenata na obrazovnim programima u Hrvatskoj porastao za nevjerojatnih 6,1% u ak. god. 2015./16. te iznosi ukupno 350 studenata.

U srijedu, 16. studenog 2016. od 9 do 21 sati, svi zainteresirani mogu posjetiti globalni online sajam EducationUSA CollegeWeekLive International Students Day, na kojemu će se predstaviti više od 120 vrhunskih američkih visokih učilišta. Sudjelovanje je moguće putem poveznice.

...Srednjoškolci i studenti u Makedoniji zaradili bogatstvo na američkim izborima...


U četvrtak, 17. studenog 2016. od 16 do 19 sati u Institutu za razvoj obrazovanja u Zagrebu (Trg Nikole Zrinskog 9) održat će se niz od 3 tematska obrazovna savjetovanja o mogućnostima studiranja u SAD-u uz gostovanje alumnija američkih sveučilišta.

Ulaz je slobodan uz prethodnu predbilježbu putem e-maila na iro@iro.hr.

Više informacija možete pronaći na Facebook stranici EducationUSA Croatia, mrežnim stranicama IRO-a ili ovdje.


17. Tjedan međunarodnog obrazovanjaInstitut za razvoj obrazovanjaSADmeđunarodni studentiamerička sveučilištaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se