Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Savjetovanje koje ne smijete propustiti: Saznajte kako do stipendije za studij u SAD-u

MojFaks | Događanja, 14.12.2016.Savjetovanje koje ne smijete propustiti: Saznajte kako do stipendije za studij u SAD-u

Američki sustav visokog obrazovanja lider je u međunarodnom obrazovanju s rekordnih 1,043,839 međunarodnih studenata u akademskoj godini 2015./16.

SAD se nalazi na petom mjestu po broju hrvatskih studenata koji studiraju u inozemstvu, s 527 hrvatskih studenata na američkim visokim učilištima u akademskoj godini 2015./16.

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) poziva sve zainteresirane učenike i studente na besplatno obrazovno savjetovanje o mogućnostima studiranja u SAD-u uz stipendiju koje će se održati 20.12.2016. u 18h u IRO-u.

Obrazovna savjetnica iz IRO-a i članica EducationUSA mreže, predstavit će praktične smjernice za odabir studijskih programa, pronalazak financijske potpore i prijavu na inozemna sveučilišta. Obrazovnoj savjetnici će se pridružiti i 18-ogodišnja Sara Zorka Sviben iz Zagreba, jedna od hrvatskih studenata/ica koji studiraju u SAD-u, stipendistica na američkom sveučilištu South Dakota State University.

Sara je dobila punu stipendiju koja joj pokriva troškove školarine, smještaja, hrane, sportske opreme te sportskih putovanja diljem SAD-a.

"Prošla sam brda i doline kako bih ostvarila svoj veliki san da studiram u Americi i igram tenis na najvišem nivou", kaže Sara.


foto: IRO

Kako je u tome uspjela, možete saznati na obrazovnom savjetovanju o studiranju u SAD-u, koje će se održati 20.12.2016. od 18 do 19 sati u Institutu za razvoj obrazovanja (Trg Nikole Zrinskog 9), prema sljedećem rasporedu:

18:00 – 18:30: Preddiplomski studij na američkim sveučilištima

Maja Balen, obrazovna savjetnica EducationUSA mreže, predstavit će praktične smjernice za odabir i upis studijskih programa, pronalazak financijske potpore i prijavu na inozemna sveučilišta.

18:30 – 19:00: Izlaganje stipendistice Sare Zorke Sviben

Zorka Sara Sviben, stipendistica na američkom sveučilištu South Dakota State University, predstavit će svoje akademsko iskustvo te prijavni proces za studente sportaše. Posjetitelji će imati priliku saznati što je NCAA, kako se prijaviti za sportsku stipendiju, koje testove treba položiti i kako se za njih pripremiti.

Ulaz na obrazovno savjetovanje slobodan je uz obaveznu prethodnu predbilježbu na ovoj poveznici, a više informacija možete saznati na Facebook eventu.

Više o iskustvu Sare Zorke Sviben možete saznati na portalu www.stipendije.info.

L.B./foto: IRO


studiranje u SAD-uIROstipendijeKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se