Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Božićna palačinkijada studenata Farmacije spaja humanost i omiljenu slasticu u jednu slatku akciju

MojFaks | Događanja, 19.12.2016.Božićna palačinkijada studenata Farmacije spaja humanost i omiljenu slasticu u jednu slatku akciju

Malo jaja, brašna, mlijeka, vode i eto smjese za palačinke koje svi volimo i rado jedemo. Studenti s Farmaceutskog fakulteta u Zagrebu prepoznali su ljepotu u jednostavnosti ove poslastice i zato organiziraju humanitarnu božićnu palačinkijadu.

Udruga studenata Farmaceutskog fakulteta u Zagrebu naziva CPSA (Croatian Pharmaceutical Students' Association) organizira "Božićnu humanitarnu palačinkijadu" koju nazivaju eventom koji "spaja zabavu i dobra djela".

Ove godine cilj ovog slatkog događaja je prikupljanje novčanih sredstava za "Hrabrice". Naime radi se o grupi potpore za obitelji koje imaju djecu koja su oboljela od bubrežnih bolesti te su rano završili na dijalizi ili čekaju transplantaciju bubrega.

"Godišnje organiziramo dvije Palačinkijade - Ljetnu humanitarnu palačinkijadu i Božićnu humanitarnu palačinkijadu, a ovogodišnja Božićna palačinkijada održava se 19. put zaredom. Koncept Palačinkijade sastoji se u tome da studenti doniraju brašno, jaja, šećer, čokoladne namaze i marmelade, peku palačinke, kolače, torte, bezalkoholna pića koja se prodaju na Fakultetu po simboličnim cijenama", otkrila nam je Sara Šipicki iz odnosa s javnošću Udruge.


Izvor: Božićna humanitarna palačinkijada/CPSA

Cijene palačinki se kreću od tri do četiri kune, a Sara kaže kako studenti obično uvijek uzmu tri palačinke za 10 kuna. Palačinkijadom studenti i profesori mogu napraviti odmak od akademskih obaveza, pojesti nešto fino i napraviti dobro djelo, napomenula je Sara. Studenti će moći kušati različite palačinke, a naći će se i razni preljevi, namazi, izmrvljeni keksi i druga slatka čudesa s kojima će ih moći "začiniti".

"Glavni cilj Palačinkijade pomaganje onima kojima je to najpotrebnije, ali se naglasak ujedno stavlja na druženje i povezivanje studenata svih godina studija. Odaziv studenata je zaista uvijek odličan, osobito u ovo predblagdansko vrijeme. Prošle smo se akademske godine odlučili za Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra te za Udrugu Down-Zagreb. Ove godine smo odabrali Inicijativu 'Hrabrice'. Odlučili smo tu djecu ugostiti na našem Fakultetu kako bismo im približili nas farmaceute, kao vrlo pristupačne zdravstvene djelatnike, a ujedno pružili i malo zabave kroz različite šarene pokuse", otkriva Sara.Studenti poručuju da "Hrabricama" treba hitno pomoć i zato sve pozivaju da sudjeluju u palačinkijadi kako bi ovim obiteljima i djeci uljepšali Božić, a ovaj humanitarni događaj održava se sutra 20. prosinca u dvorišnoj prostoriji Fakulteta na adresi Ante Kovačića 1 od 10 do 18 sati.

Ivana Petrić
foto: Božićna humanitarna palačinkijada/CPSA


palačinkijadaCroatian Pharmaceutical Students' Associationstudenti FarmacijeKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se