Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Stoljeće Medicinskog fakulteta studenti će obilježiti trčanjem po stubama

MojFaks | Događanja, 13.02.2017.Stoljeće Medicinskog fakulteta studenti će obilježiti trčanjem po stubama

Tradicionalna cestovna utrka '162 stube' i ove godine organizirana je pod palicom SportMEF-a, studentske udruge Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Ovaj sada već tradicionalni projekt Medicinskog fakulteta, "162 stube", osmišljen je s ciljem osvješćivanja javnosti da je tjelesna aktivnost jedan od najučinkovitijih načina borbe protiv kardiovaskularnih, ali i drugih bolesti te iniciranja kretanja kao jednoga od osnovnih čimbenika zdravlja. Svrha utrke je promicanje održavanja fizičkoga zdravlja, koje tako potiče i mentalno zdravlje.

Staza je duga 4500 metara, a proteže se preko Mesićeve, Grškovićeve i Rockefellerove ulice. Utrka tako povezuje dvije temeljne zdravstvene institucije: Medicinski fakultet i Školu narodnog zdravlja "Andrija Štampar". Posebnost utrke je to što su u stazu uključene i stube, čak njih 162, poznate kao Schlosserove stube. Premda staza nije duga, ona je zbog svoje neravne konfiguracije dobar trening za iskusnije trkače i prava zabava za početnike. Oni koji nisu u najboljoj kondiciji mogu stazu i prehodati, a pritom se dobro razgibati.


Trkači od prošlih godina utrke "162 stube"... foto: Facebook@LIKACLUB.eu

Posebnost ovogodišnje utrke je i u tome što se ona događa u sklopu obilježavanja 100. godišnjice osnutka Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Osim toga, utrka se uključuje ove godine kao dio sveučilišnoga promotivno-preventivnoga projekta Zdravo Sveučilište, čiji cilj je također promovirati zdravlje studenata Sveučilišta u Zagrebu i njihovo sudjelovanje u utrci i fizičkoj aktivnosti.

Utrka će se održati u subotu 11. veljače, a start je u 12 sati ispred dekanata Medicinskoga fakulteta, Šalata 3b. Prijave za sudjelovanje u utrci primaju se na istoj lokaciji od 10 do 11:30 sati. Moguće je i obaviti i online prijave koje možete pronaći na linku, a pravo sudjelovanja imaju svi koji žele nešto učiniti za svoje zdravlje i kardiovaskularni sustav. Trčanje je idealna aktivnost za to.

Ivana Petrić
foto: Facebook@LIKACLUB.eu


162 stubeMedicinski fakultetutrkaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se